25.6.06

Οδικός χάρτης κουλουβάχατα

(πω πω Βενιζέλοι...)

Αντε και πες πως μετονομάζεται η Βασιλίσσης Σοφίας σε Ανδρέα Παπανδρέου και η Βασιλίσσης Αμαλίας σε Κων/νου Καραμανλη και άντε πες πως μας το φυτεύουν στο κεφάλι και ως δια μαγείας χρησιμοποιούμε από την επόμενη κιόλας μέρα τα νέα ονόματα. Και καλά με τον Καραμανλή, πες πως δεν θα τα μπερδέψει κανείς, μία λεωφόρο Καραμανλή έχουμε στο Μενίδι και μία οδό μεταξύ Περάματος και Κερατσινίου. Από Παπανδρέου να δεις τι γίνεται. Εχουμε 4 δρόμους και λεωφόρους με το όνομα του Ανδρέα σε Λιόσια, Ρέντη, Βάρη και Γλυφάδα (ταξική ομόνοια, γουάου) και 19 με το όνομα του πατέρα του, του Γεωργίου, συν μία πλατεία Γ. Παπανδρέου στη Νέα Ερυθραία.

Κάτσε τώρα που τα θυμήθηκα να σου πω και τα υπόλοιπα. Ο κόντε Καποδίστριας έπεσε χτυπημένος μπαμπέσικα στο Ναύπλιο αλλά η πατρίς μάλλον θέλει να ξεχάσει αυτό το ατυχές περιστατικό και το όνομα του κυβερνήτη είναι σε 44 δρόμους κάθε διαστάσεων στο Λ.Α. (Λεκανοπέδιο Αττικής, ευφυολόγημα είναι αυτό τώρα;).

Ο Οθωνας είναι σε 16 δρόμους, ο στρατηγός Μακρυγιάννης σε 45 (ναι, αλλά αυτός δεν κυβέρνησε, α,τώρα που το βρήκα, ο Κολοκοτρώνης είναι σε 62), ο Χαρ. Τρικούπης σε 29, ο Ν. Πλαστήρας σε 41, ο Παπάγος σε 27 (τι Παπάγος τι Πλαστήρας σού λένε μετά) και ο Βενιζέλος σε 66 (χώρια το αεροδρόμιο). Η πλάκα, τώρα, με το Βενιζέλο είναι πως ενώ το όνομά του υποτίθεται πως έχει δοθεί στο δρόμο a.k.a. Πανεπιστημίου και καθώς στο παρελθόν είχε γίνει μια προσπάθεια να μετονομαστεί η Βασιλίσσης Σοφίας, το οδόραμα του Flash (απ’ όπου τα μάζεψα όλα τούτα, τι κάνει ο άνθρωπος κ.τ.λ. κ.τ.λ.) βγάζει στην Αθήνα ως Βενιζέλου ένα μίζερο και κακορίζικο στενό στους Αμπελοκήπους πίσω από την Τσόχα. Ασχετος ο συνειρμός, αλλά ο Ελύτης είναι σε 3 δρόμους, ο Σεφέρης σε 23, ο Ρίτσος σε 8, ο Παλαμάς σε 42, ο Καβάφης σε 13, ο Καζαντζάκης σε 27 και ο Ομηρος σε 35.

Δεν υπάρχουν σχόλια: