[τα ανωτέρω έγιναν post αργά το απόγευμα, γυρίζω το ρολόι ένεκα επικαιρότητας]|update| 08:02 μ.μ. Το κρασί έκανε εξαίσια παρέα με τους ελαχιστότατους φρεσκοτριμμένους κόκκους πιπεριού και τα δύο μαζί αποδείχθηκαν πολύ καλή συναναστροφή για το κουνέλι, το οποίο δοκίμασα στα πεταχτά, ένεκα ο πειρασμός για βόλτα βλέπεις... Τώρα, αν γυρίσω θα σου πω να 'ρθεις να φάμε μαζί, αν βέβαια κάνεις κέφι...
16.4.05
Στιφάδο
(δημιουργίες στην κουζίνα)
Το κουνέλι μαριναρίστηκε σε νερό και ξύδι από χθες το βράδυ. Το δίλημμα ήταν αν θα προχωρούσα σε project στιφάδο ή αν θα έκανα κάποια μικροπαραλλαγή, επέλεξα το δεύτερο γιατί βαριόμουν να καθαρίζω κρεμμύδια, άσε που μου τελείωσαν και δεν είχα όρεξη να τρέχω σαββατιάτικο σε μανάβικα και σουπερμάρκετ. Ο άτυχος ξάδελφος του Μπαγκς μπήκε στη γάστρα. Μάραθος, πιπέρι, ελαιόλαδο, λευκό κρασί, ντοματούλα. Στο φούρνο στους 180 βαθμούς για καμία ώρα και μετά στους 150 βαθμούς για 2-3 ωρίτσες, θα δείξει. Ενδεχομένως ένα ρύζι να του πηγαίνει ή μήπως ψιλοκομμένες πατάτες στο φούρνο με μουστάρδα, σκόρδο και δεντρολίβανο; Ευτυχώς που δεν με ξέρεις, αντί όλων αυτών μπορεί να φύγω αργότερα, να γυρίσω κατά τα ξημερώματα και να καθαρίζω πατάτες στις 6.30 το πρωί. Τέλος πάντων, αν τελειώσει ο κούνελος τη φουρνοθεραπεία (και τον δοκιμάσω) θα σου πω εντυπώσεις με update.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου