10.1.08

Μίλα ρε σκουλίκι, σε ποιο Θεό πιστεύεις ρε;

(αψού!)

Οχι πως δεν είχα άλλη όρεξη, αλλά όταν σε καλούν οι Αρχές δεν ξερμπεδεύεις εύκολα, οπότε το μεσημέρι έκανα ένα τσιγάρο μαζί με τους φύλακες τους νόμους και της τάξης για ένα άσχετο θέμα που δεν ενδιαφέρει. Κάθομαι λοιπόν απέναντι στον κρυολογημένο μπατσούλη που έχει μπροστά του ένα σωρό χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα.

- Το επώνυμό σας;

Του το ‘πα.

- Το όνομά σας;

Του το ‘πα.

- Του και της;

Πατέρα και μάνα ήθελε να μάθει, του τα ‘πα.

- Ημερομηνία γέννησης;

Πάρτην κι αυτή να δω τι θα καταλάβεις.

- Τόπος γέννησης; Αψού!

Γείτσες, στους μαγευτικούς Κορφούς.

- Ευχαριστώ! Θρήσκευμα;

- Ελα μου;

- Χριστιανός Ορθόδοξος ε;

- Ε, όχι… Αθεος.

Επεσε παγωμένη σιγή. Ευχήθηκα να φταρνιστεί. Δεν συνέβη. Με κοίταξε με τον τρόπο που μόνο ένας μπάτσος μπορεί να κοιτάξει κάποιον που του λέει κάτι που δεν γουστάρει ο ίδιος.

- Δεν είστε βαφτισμένος;

- Από τεχνικής πλευράς με κολυμπήθρες και τα συναφή; Ναι, εξ όσων γνωρίζω…

- Αρα είστε Χριστιανός Ορθόδοξος.

- Όχι…

- Πώς όχι; Αφού μου είπατε πως είστε βαφτισμένος…

- Και επειδή; (βρε μπελά που ανοίξαμε)

- Κοιτάξτε, θα γράψω Χριστιανός Ορθόδοξος...

Λογικά, αν ήμουν Εβραίος ή Μουσουλμάνος θα έπρεπε να κατεβάσω τα βρακιά μου ώστε να δει με τα μάτια του πως όντως έχω κάνει περιτομή… Αν του έλεγα πως ήμουν Βουδιστής, Μάρτυρας του Ιεχωβά, Ταοϊστής θα ‘πρεπε να του απαγγείλω εδάφιο από τα ιερά κείμενα… Τη Δημοκρατία μου μέσα και την ανεξιθρησκεία μου μέσα για μέσα...

4 σχόλια:

PanPaniscus είπε...

Που να δεις τι είχα τραβήξει στον Στρατό με αυτό το θέμα φίλε NIck.Η ερώτηση του μπάτσου ήταν παράνομη και δεν είχες καμια υποχρέωση να απαντήσεις.Το θέμα είναι ότι χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί δεν έχουν ιδέα για το άρθρο 13 του Συντάγματος,το Ευρωπαικό Δίκαιο και τον νόμο περί προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και γι'αυτό πολλές φορές δημιουργούνται τέτοια προβλήματα(βέβαια στη δική σου περίπτωση έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο τύπος ήταν ημι-ηλίθιος!).Το περιστατικό μπορεί να θεωρηθεί αστείο ή ήσσονος σημασίας από μερικούς ,όμως στην τελική μέσα από τέτοιες καταστάσεις δημιουργείται κλίμα φόβου και καταστρατηγούνται βασικά δικαιώματα.

NickTheCreek είπε...

@ ametanohtos, σαφώς δεν είχα υποχρέωση να απαντήσω αλλά στην προκειμένη περίπτωση ήθελα να απαντήσω, όμως η απάντηση δεν άρεσε. Οχι, δεν είναι θέμα ήσσονος σημασίας, κωμικοτραγικό όμως ίσως...

vangelakas είπε...

Tι λε ρε παιδί μου!

Και συνελήφθης πάραυτα, χρειάστηκε μάλιστα μέγα ποσό να πλερώσεις ως εγγύηση για να βγεις! Αχ αυτή η τζουμχουρία χριστιανοταλιμπανική χώρα!

NickTheCreek είπε...

Και φοβάμαι vangelaka πως δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα...