10.12.07

Οταν σε πλευρίζουν χτύπα στα νώτα

(ιστορίες μη σχετικές)

Και, αυτή η ιστορία με τη "δίκη του Πλεύρη" ή όπως αλλιώς θες να την πεις τι άλλο είναι παρά απόδειξη πως δεν μπορούμε να ανεχτούμε το λόγο του άλλου και πως όχι και τόσο κατά βάθος είμαστε ένας συντηρητικός λαός με ένα ακόμα πιο συντηρητικό κράτος <<σκοτισμένοι δρόμοι μου έδειχναν το δρόμο για το σπίτι>>. Πού στο διάτανο πήγαν οι φιοριτούρες για την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης, σκατά στα μούτρα μας δηλαδή που θα καθίσουμε να συζητήσουμε και με τον εν λόγω. Τον νομιμοποιείς όταν τον καθίζεις στο σκαμνί <<να σου πω για την γεύση της άρμης στη γλώσσα σου>> τον κάνεις συνομιλητή σου. Και δεν είναι συνομιλητής μου ο τύπος, πολύ απλά γιατί πριν από 60 χρόνια που αιματοκυλίστηκε για τελευταία γκράντε φορά η Ευρώπη το δίλημμα ήταν "ναζί ή να ζει" και επικράτησε το δεύτερο, άσχετο τώρα που τα πράγματα έγιναν κώλος στην πορεία. <<η αψάδα του πρώτου σου καφέ>>. Χάσανε τότε οι ομοϊδέάτες σου κύριε αποτέτοιε μου; Χάσανε, τουμπεκί ψιλοκομμένο, μη μου κάθεσαι τώρα και μου κλαίγεσαι και μου ανοίγεις την κλεισμένη την ιστορία, πάει το παραμύθι, χάσατε, πήρατε τον πούλο, θα βρεθούμε στην Κόλαση να σας ρίξουμε και τα υπόλοιπα χρωστούμενα. <<θέλω να δαγκώσω τη νύχτα σου>> Ούτε έχει νόημα η αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος, δηλαδή για μισό λεπτάκι, αν δεν ήταν 6, 7, 8 εκατ. οι νεκροί αλλά σκέτοι 6, 7, 8 θα ήταν λιγότερο ειδεχθές το έγκλημα; Τι λες ρε μαλάκα μου, σαν να λέμε πως άμα σε σκοτώσουνε λίγο είναι ελαφρύτερο από το να σε σκοτώσουν πολύ. Και να σου πω και ένα ακόμα για να ξεμπερδεύουμε με τούτη την αρρώστια που μπορείς βέβαια να την πιπιλάς όσο θες,<<καστανιές το Νοέμβρη>> τι να κάνεις έχει και η Δημοκρατία τα προβλήματά της... Κύριε αποτέτοιε μου, σάλτα και γαμήσου που θες ν' ανοίξουμε και κουβέντα...

3 σχόλια:

jane είπε...

ειναι αληθεια οτι καταλοιπα και συμπεριφορες τοσων χρονων δεν αποτινασσονται απ'την μια στιγμη στην αλλη..και δεν φταιμε τοσο που υπαρχουν, οσο που τα συντηρουμε..παρε παραδειγμα κι απο σενα,"τραβα γ*****υ που θ'ανοιξουμε και κουβεντα.." πρεπει να υπαρχει λογος για να μιλαμε για την ελευθερια του..(προς Θεου,μην παρεξηγηθω,ουτε υπονοω τπτ ουτε υπερμαχος αρρωστημενων ιδεολογιων ειμαι-απ'οσο αντιλαμβανομαι τουλαχιστον)

Niemandsrose είπε...

Charmed!
Οι τρομονόμοι, εκτός των άλλων, κατάφεραν να φιμώσουν την άλλη φωνή. Και κάτι άλλο. Πριν λίγο καιρό ο νομπελίστας βιολόγος Watson έκανε ρατσιστικά σχόλια στο Λονδίνο. Τον στείλαν σπίτι του. Μετά λέγαμε "ω, η δημοκρατία, ο χώρος που ο καθένας μπορεί να εκφράσει την παπαριά του".
Ξανά charmed!

NickTheCreek είπε...

@jane, το θέμα είναι απλό, έχω το απολύτως δημοκρατικό δικαίωμα να επιλέξω ποιος θα είναι συνομιλητής μου. Δεν θα συνομιλήσω με τον κάθε πλευριτωμένο μόνο και μόνο επειδή θέλει να πει την παπαριά του. Και, βέβαια, δεν θα τον καθίσω στο σκαμνί γιατί τότε, πάλι, τον κάνω συνομιλητή μου. Φυσικά μπορώ και να αρνηθώ το διάλογο και να τον στείλω να γαμηθεί, στην τελική μια πρόταση του κάνω :-)
@niemandsrose, Δεν γνωρίζω το επεισόδιο που αναφέρεις, πάντως για τους τρομονόμους νομίζω πως τελικά δικαιώνουν ιδεολογικά την τρομοκρατία που θέλουν υποτίθεται να αντιμετωπίσουν...