12.9.07

Αποχή; Ε όχι πάλι...

(και με δαγκωνιά)

Ωστε λοιπόν το δίλημμα είναι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Δεν είναι και η πρώτη μαλακία που άκουσα στη ζωή μου, δεν θα είναι και η τελευταία. Να στο ‘ξομολογηθώ, στις προηγούμενες εκλογές ούτε καν που κοίταξα να δω πού ψηφίζω.

Τώρα βουρλίζομαι που ακούω τους ΠΑΣΟΚους να τάζουν ό,τι τους κατεβεί στο κεφάλι έχοντας στο ρόστερ τους όλους αυτούς που ήταν στο γκουβέρνο το 2004 και πιο πριν. Ξαναβουρλίζομαι με όσα ακούω από την κυβέρνηση που δεν έχει μπει καν στον κόπο να μου πει τι στο Χριστό θα κάνει άμα βγει. Μάλλον θα είναι που το πρόγραμμα σκάλωσε στο τυπογραφείο όπως εκείνο το βιβλίο Ιστορίας... Μωρέ μήπως το έκαναν ένθετο στον κατάλογο της ΙΚΕΑ; Μπα ούτε εκεί είναι.

Αποχή και φέτος; Μπα, δεν θα πάρω. Αλλωστε και να ήθελα δεν υπήρχε περίπτωση μετά τη νέα μαλακία, ακούς εκεί ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Δεν κατάλαβα μάγκα μου, το μαχαίρι στο λαιμό μου βάζεις; Και άμα δηλαδή γουστάρω ο κυρίαρχος λαός να κυβερνήσει κολλεγιά ο Αλαβάνος (λέμε τώρα), με την Παπαρήγα στο Οικονομίας (ξαναλέμε τώρα) και τον Καρατζαφέρη στο Αμυνας (μπρρ) τι θα πεις; Reboot στις εκλογές; Οχι κύριος, υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Για την ακρίβεια, υπάρχουν μπόλικοι δρόμοι. Οπως βγαίνεις αριστερά. Γαμίδια πια...

3 σχόλια:

Oneiros είπε...

Σωστός. Άμα δεν καταφέρουμε να τρίξουμε τα δόντια στο δικομματισμό κι αυτή τη φορά, θα μας κάτσουν στο σβέρκο για τα επόμενα 100 χρόνια.

(Προσωπικά, θα το πάω παραπέρα και θα πω πως, παρ' ότι πιστεύω ακράδαντα στη μυστικότητα της ψήφου, αυτή τη φορά δεν βοηθάνε σε τίποτα τη χώρα οι ντροπές και τα μασημένα λόγια. Παρ' ότι δεν ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ και τον έβλεπα πάντα με κριτικό μάτι, για μένα αυτή τη φορά του αξίζει να κερδίσει την ψήφο της συνείδησης, κι όχι μόνο των αριστερών.)

NickTheCreek είπε...

Και ΣΥΡΙΖΑ και ξύριζα άμα χρειάζεται, προτάσεις υπάρχουν και όσο για εκείνο το άλλο δίλημμα "ή εγώ αυτοδύναμος ή εκλογές" η απάντηση είναι, βέβαια, εκλογές. Και πάλι και πάλι μέχρι να γίνουμε κολλητάρια με το δικαστικό αντιπρόσωπο. Οχι τίποτε άλλο, δεν προκόψαμε και πολύ με τους αυτοδύναμους, n'est pas?

Oneiros είπε...

Έτσι είναι, και φυσικά ο εκβιασμός "εγώ ή εκλογές" είναι μπλόφα, εκτός κι αν πραγματικά δεν ξέρουν το Σύνταγμα κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί (παίζει κιόλας).