8.5.07

Χορηγήστε τον αόμματο

(και τα τσέκια δεκτά)

Σύμφωνοι, αν δεν υπήρχαν πλούσιοι με χόμπι ο Αισχύλος και ο Ευριπίδης θα ξεροστάλιαζαν σε κανένα μαγαζάκι στα πέριξ της Αγοράς περιμένοντας να πουλήσουν δυο τρεις αμφορείς να βγει το μεροκάματο και δεν χρειάζεται να σε πάω και τόσο πίσω. Για το Καλλιμάρμαρο έγινε έρανος για το θωρηκτό "Αβέρωφ" ομοίως, το Ζάππειο μας το άφησαν δυο Γιαννιώτες κληρονομιά και πάει λέγοντας. Ολοι αυτοί κάπως έκαναν λεφτά άφησαν και κάτι πίσω τους είτε για να τους αλαφρωθεί το κάρμα είτε γιατί έτσι γούσταραν βρε αδερφέ. Δεν μπορείς να πεις, τώρα, πως στις ημέρες μας δεν έχουμε υπερπλούσιους που έχουν δέσει τα μπατζάκια για να μην τους γλιστράνε τα τάληρα στις σχάρες των υπονόμων, κάθε άλλο. Οπότε, απορώ πώς γίνεται να μη βρεθούν ένας δυο τρεις πρόθυμοι κατέχοντες (μιλάνε αυτοί μεταξύ τους; ε;) να στήσουν αυτό το ρημάδι το ογκολογικό νοσοκομείο.

Πόσο κοστίζει το όνειρο του συλλόγου "Ελπίδα"; Ορίστε, cached από τη Ναυτεμπορική. 23.730.000 ευρώ να στο κάνω φραγκοδίφραγκα, μισό λεπτάκι, ορίστε, 8.085.997.500 παλιές δραχμές, να στο στρογγυλέψω μη μου ζαλιστείς, 8,1 δισ. δρχ. Δεν είναι και στραγάλια, πάντως με αυτά τα λεφτά αξιοπρεπές αεροπλάνο δεν αγοράζεις, όσο για τάνκερ δεν στο συζητάω, με το ζόρι παίρνεις το βαπόρι από τη μέση προς την πρύμνη χωρίς τις προπέλες. Αμάν δηλαδή, ακόμα να μαζέψουν 23,73 εκατ. ευρώ και κάθε τρεις και λίγο ζητάνε τη συνδρομή μας;

Δεν λέω, να στάξω και εγώ το κατιτίς, αλλά ρε παιδιά πόσο να αντέξει ο άθρωπας να βλέπει την πρόεδρο της "Ελπίδας" στο Μέγκ(λ)α τουλάχιστον μια φορά στις 15 ημέρες και να λες πως τώρα όπου να 'ναι θα βγάλει το ακορντεόν να παίξει τη Ρεζεντά να μαζέψει στο τσίγκινο τασάκι κανένα ψιλό...

Στη λίστα του Forbes με τους περίπου 1.000 δισεκατομμυριούχους, μιας και το θυμήθηκα τώρα, η μοναδική ελληνική συμμετοχή είναι του Σπ. Λάτση και οικογενείας στην 55η θέση με 11 δισ. δολάρια (δολάρια, όχι δραχμές), ορίστε δες το να μη λες πως σου λέω παρόλες. Κάτω από το ένα δισ. όλο και κάποιος θα υπάρχει και αν δεν υπάρχει οικογένεια όλο και κάτι θα γίνεται από ιδρύματα, εταιρείες, φορείς και δεν συμμαζεύεται.

1 σχόλιο:

teo είπε...

Κοίτα να δεις που λες την αλήθεια ( δεν το λεώ ειρωνικά - για να ξηγιόμαστε σωστά )αλλά κανείς μας δεν τολμάει να το πει...άντε και από Δευτέρα άλλον έρανο παιδιά γιατί δεν έχει μαζευτεί ακόμα αυτό το δυσθεώρατο ποσό!!