2.4.07

Ελα να σουβλίσουμε βασιλόπιτες

(ο Γολγοθάς του Αη Βασίλη)

Ακολούθησε ένα γαμωσταυρίδι με οδηγό μοτοσικλέτας που είχε την απίστευτη ιδέα ότι επειδή οδηγάει δίκυκλο το σύμπαν οφείλει να αναστείλει την ύπαρξή του μέχρι ο ίδιος να αποφασίσει σε ποια λωρίδα κυκλοφορίας ανήκει και πως όποιος κάνει χρήση του απολύτως προκαθορισμένου από τη διαγράμμισή δικού του χώρου είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας, ωστόσο η επιφοίτησις που μάλλον του 'ρθε τον έκανε να σκεφτεί καθαρότερα και έτσι είμαστε όλοι παρόντες, εγώ που σου γράφω με λευκό ποινικό μητρώο, αυτός που κάπου μάλλον θα τριγυρνάει, εσύ που σκόνταψες εδώ.

Προηγήθηκε όλων αυτών η επαφή με τον ελληνο-αθηναϊκό σουρεαλισμό που υποψιάζομαι πως είναι ιδέα του νέου μας δημάρχου.

Κάπου σε μια άκρη της πρωτεύουσας (δηλαδή του Δήμου Αθηναίων) είδα ένα φωτεινό κατασκεύασμα κατά πλάτος του δρόμου σε ύψος 4-5 μέτρων. "Καλό Πάσχα" έγραφε με κάτι κοτόπουλα και αβγά τριγύρω. Πηγαίνοντας προς το κέντρο, σε κάτι κολώνες, άρχισε να γίνεται χειρότερο. Κάτι φωτεινά περιγράμματα αβγών κάτι τόρτσες (θα μπορούσα να γράψω και "λαμπάδες" αλλά τα ντόπια ελληνοϊταλικά του τόπου μου τα τιμάω όταν τα θυμάμαι, 'ντάξει;), τέτοια πράγματα. Θα μπορούσε να γίνει χειρότερο; Φυσικά, αυτή είναι η ροή των πραγμάτων, οπότε φτάνοντας Βασ. Σοφίας και μετά Πανεπιστημίου θαύμασα το μέγα θαύμα. Αβγά και τόρτσες (μην επαναλαμβάνομαι) στις κολώνες και από πάνω τα χριστουγεννιάτικα αστέρια στα διάφανα φωτισμένα στησίματα που όλοι ξέρουμε από τα Χριστούγεννα.

Αη Βασίλη να κουβαλάει σταυρό δεν είδα και, όχι, στην Κλαυθμώνος δεν έστησαν μίνι Γολγοθά σαν τις φάτνες, όσο για το μυστικό δείπνο των αστέγων παραμένει μυστικός. Το επόμενο βήμα θα είναι ο στολισμός των κεντρικών δρόμων το Δεκαπενταύγουστο, με Παναγιές να αιωρούνται πάνω από τα κεντρικά κτίρια, αλλά ως τότε έχουμε και μια Πεντηκοστή στη μέση, ας το βασανίσουμε λίγο. Στο μεταξύ πάμε όλοι μαζί να στήσουμε στο Σύνταγμα το ψηλότερο κοκορέτσι της Ευρώπης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: