25.2.07

Ζαλισμένα εγκώμια

(απολαύστε υπεύθυνα)

Είναι που αυτό το "Σαρακοστή" δεν λέει και πολλά πράγματα, διάολε, αφού υπάρχει Σαρακοστή που αφήσαμε την Τριακοστή Εννάτη ή την Δεκάτη Ογδόη;
(επίσης, Θεέ μου δώσε μου σε παρακαλώ αρετή και εγκράτεια αλλά όχι ακόμα.)
Βάλε τώρα ότι καλές αυτές οι εξυπνάδες αλλά τι είχε πιεί πριν ο καθένας τους; Εντάξει, ίσως κάποια να χάνουν στη μετάφραση...

"Μερικές φορές θυμάμαι πόσο κρασί έχω πιεί στη ζωή μου και ντρέπομαι. Υστερα κοιτάζω το ποτήρι και σκέφτομαι τους εργάτες στους αμπελώνες, τα όνειρα και τις ελπίδες τους. Αν δεν έπινα κρασί θα έμεναν άνεργοι και τα όνειρά τους θα γίνονταν θρύψαλα. Λέω, λοιπόν, πως είναι καλύτερα να πιώ αυτό το κρασί για να γίνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα αντί να είμαι εγωιστής και να ανησυχώ για το συκώτι μου", Jack Handey.

"Οταν διάβασα για όλα τα κακά που προκαλεί το ποτό σταμάτησα το διάβασμα", Henny Youngman.

"Η μέρα έχει 24 ώρες. Ενα κασόνι μπύρες έχει 24 μπουκάλια. Λέτε να είναι σύμπτωση;", Stephen Wright.

"Οταν πίνουμε μεθάμε. Οταν μεθάμε πέφτουμε για ύπνο. Οταν κοιμόμαστε δεν αμαρτάνουμε. Οταν δεν αμαρτάνουμε πηγαίνουμε στον Παράδεισο. Ας πιούμε λοιπόν για να πάμε στον Παράδεισο", Brian O' Rourke (δεν τον βρίσκω αυτόν ρε παιδιά, μπας και έχει πάει ήδη στους ουρανούς;)

"Δεν το συζητάω, η μεγαλύτερη εφεύρεση στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι η μπίρα. Ναι, βέβαια, ο τροχός ήταν επίσης μια εξαιρετική εφεύρεση, αλλά η ρόδα δεν ταιριάζει καθόλου με την πίτσα", Dave Barry.

Η θεωρία των βουβάλων:

Ενα κοπάδι βουβάλια δεν μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα από το πιο αργό μέλος του. Οταν το κοπάδι γίνεται στόχος κυνηγών τα πιο αργά και αδύναμα βουβάλια είναι και εκείνα που σκοτώνονται. Αυτή η φυσική επιλογή κάνει καλό στο κοπάδι γιατί η θανάτωση των πιο αδύναμων μελών του βελτιώνει τη συνολική του ταχύτητα και την ευρωστία του... Τώρα, ξέρουμε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σκοτώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Εξαιτίας της φυσικής επιλογής το αλκοόλ επιτίθεται πρώτα στα πιο αδύναμα κύτταρα, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να γίνεται ταχύτερος και αποτελεσματικότερος. Να γιατί νιώθεις εξυπνότερος μετά από μερικές μπίρες", Cliff Clavin από την τηλεοπτική σειρά Cheers.

"Λυπάμαι αυτούς που δεν πίνουν. Στη διάρκεια όλης της μέρας δεν πρόκειται ποτέ να νιώσουν πιο καλά απ' ό,τι ένιωθαν την ώρα που ξύπνησαν", Frank Sinatra.

"'Οταν είσαι νηφάλιος πάντα να κάνεις αυτά που έλεγες όταν ήσουν μεθυσμένος. Ετσι θα μάθεις να κρατάς το στόμα σου κλειστό", Ernest Hemingway.

Δεν υπάρχουν σχόλια: