27.10.06

Λευτεριά στους περιπτεράδες

(brothers in arms)

(Σον ANemo η πληρέστερη παράθεση σημειωμάτων για το θέμα, εδώ θα βρεις μόνο τα δικά μου 2 φραγκοδίφραγκα και μια άλλη άποψη, 'ντάξει;)

Κάτσε να δω αν το ‘πιασα σωστά. Ας πούμε πως δουλεύω στην Capuccino Latte και γράφω πως ο Αναστάσης Σκορδοπούτσογλου της Ευανθίας και του Χαράλαμπου γαμιέται πατώκορφα. Μη με ρωτάς πώς το ξέρω, έχω τις πηγές μου. Τυπώνεται η φυλλάδα που λες και διανέμεται στα περίπτερα. Ανεβάζουν ο περιπεταάς την εφημερίδα στα μανταλάκια (ως οφείλουν και βάσει του νόμου) και πριν κάνει κικιρίκου ο κόκορας σκάνε μύτη πέντε-έξι μπάτσοι και μαζεύουν τον περιπτερά, κατάσχουν τα φύλλα της Capuccino Latte και μαζί και πέντε ματσάκια με τσίχλες γιατί υπήρχε και ένα tip περί διακίνησης Ε με γεύση μέντας. Γιατί; Γιατί ο Αναστάσης Σκορδοπούτσογλου (της Ευανθίας και του Χαράλαμπου) δεν μήνυσε εμένα (τουλάχιστον όχι ακόμη) αλλά τον περιπτερά. Μαλακία; Χοντρή. Ποιος φταίει; Ο εισαγγελέας που διέταξε τη σύλληψη; Οι μπάτσοι που την εκτέλεσαν; Ο μηνυτής; Σκατά στον κύβο, η ιστορία μπάζει από παντού και σίγουρα αυτός που δεν φταίει είναι ο περιπτεράς. Είναι μεγάλη η ανηφόρα μπροστά αλλά, που θα πάει δεν είναι και η πρώτη, θα την καβαντζάρουμε ρε γαμώτο.

Στο μεταξύ:

ο συνήγορος του διαβόλου

Ενίσταμαι κε πρόεδρε: Μια στιγμή, μια στιγμή... Χθες στο blogme.gr διάβαζα την εξιστόρηση των τραβολογημάτων του για την οποία βεβαίως θα έχετε πάρει χαμπάρι από διπλανά μετερίζια. Σήμερα η σελίδα μάς τελείωσε και αντ’ αυτής υπάρχει ένα ασαφές «το blogme.gr λογοκρίθηκε» πράγμα που σαφέστατα δεν βοηθά καθόλου στο να ειπωθεί στους απ’ έξω η (μάλλον δυσάρεστη) ιστορία. Πάνω που η κοινότητα των απανταχού συντρόφων βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού και η όλη υπόθεση (ισχύει με την προϋπόθεση ότι πληροφορύμαι ορθώς και δεν έχω πέσει σε καμία λούμπα) ψάχνεται από την αρχή, το site που είναι στο επίκεντρο εξαφανίζεται από προσώπου δικτύου και αν είσαι τυχερός μπορεί να το βρεις μόνο μέσω του Google με πολλά αν και εφόσον.

Εν πάση περιπτώσει και παρά το γεγονός ότι ο Αντ. Τσιπρόπουλος δεν μου είναι τίποτα (ούτε ο μηνυτής, ούτε ο original poster) το λογικό και σοφό εδώ είναι να παρατεθεί η προηγούμενη σελίδα του blogme.gr για τους εξής λόγους:

1. η ιστορία μάλλον θα τραβήξει σε μάκρος και θα επιστρέφουμε σε αυτήν κατά καιρούς 2. η υπόθεση μάλλον έχει ξεφύγει από την προσωπική σφαίρα και τείνει να αφορά κάτι ίσως (τι ίσως μωρέ μαλάκα σ’ έπιασε σήμερα να κάνεις το διπλωμάτη) σημαντικότερο, την ελεύθερη διάχυση της πληροφορίας. 3. ίσως (φιρί φιρί το πας) να μη γνωρίζουμε απολύτως όλα τα δεδομένα

Αυτό το τελευταίο τώρα μπορεί και να σε παραξενεύει αλλά εξήγησέ μου γιατί η γλαφυρότατη (και νομίζω εντός ορίων, δεν ξέχεσε και κανέναν ο άνθρωπος) περιγραφή της περιπέτειας του Αντ. Τσιπρόπουλου βγήκε offline μόνο προσωρινά μέχρι να βρει καταφύγιο ως αντίγραφο σε άλλα blogs.

2 σχόλια:

pipermaru είπε...

Απίστευτο! Διότι αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη! Δες εδώ: http://www.blogger.com/profile/32261843. Νομίζω πως είναι εξ αίματος συγγενής με τον Αναστάση! Όπου να' ναι σου χτυπάει ο δικαστικός επιμελητής το κουδούνι να σου σερβίρει τη μήνυση!

NickTheCreek είπε...

Θα τη γλιτώσω αν δεν είναι παιδιά του Χαράλαμπου και της Ευανθίας :-)