7.6.06

Ανθολόγιο κλισέ

(λεξιλογικός πλούτος)

Σιγά μην περίμενες να στα γράψω, αλλά πάρε μερικά να σου βρίσκονται, να ξέρεις και τι ακούς δηλαδή...

Ανήλικα παιδιά: Φυσικά υπάρχουν και τα ενήλικα παιδιά, π.χ. όταν λέμε «ψιτ, παιδί» αναφερόμενοι στο σερβιτόρο του καφενέ για να μας πατήσει τον αργιλέ.

Αθώα θύματα: Ολοι ξέρουμε πως υπάρχουν και ένοχα θύματα, όπως επίσης θύματα που άσκησαν έφεση.

Θρασύτατοι ληστές: Σε πείσμα της τηλεοπτικής εγκληματολογίας δεν έχουν εμφανιστεί συνεσταλμένοι ληστές που θα προσέγγιζαν το (αθώο) θύμα τους κοκκινίζοντας και λέγοντας «εμ, συγγνώμη, μπορώ να πάρω λίγο την τσάντα σας και να σας σύρω δέκα μέτρα στην άσφαλτο;»

Αφωνη η κοινή γνώμη: Οταν δεν προκύπτει κάτι εξαιρετικό η κοινή γνώμη δεν βάζει γλώσσα μέσα της. Αλήθεια λέω, την έχω γειτόνισσα, γλωσσού σου λέω...

Αποκλείει η κυβέρνηση: Μεταφράζεται σε δύο διαφορετικά πράγματα. Είτε η κυβέρνηση θα πράξει τελικά αυτό που αποκλείει υπό την πίεση της (άφωνης;) κοινής γνώμης, είτε θα πέσει γερό ψέκασμα ή ματσούκι από τους μπάτσους στην περίπτωση που ζητήσετε αυτό για το οποίο γίνεται λόγος - μουλάρια.

Αλλος ένας χρόνος: Προμηνύει δυσάρεστη εξέλιξη, κυρίως στα οικονομικά θέματα, βράσε ρύζι, άλλως γάματα...

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία: Παρκάρεις σε στενό πάνω από τα Εξάρχεια; Ελα ‘δω μη σου γα^$*& την Πα#»$(! παλιοπ%^$@# και βγάλε τα χέρια από το παράθυρο να σε βλέπω

Βρισκόμαστε στο σημείο: Που πριν από τρεχαγύρευε πότε έγινε τροχαίο/ληστεία, πάντα με αθώα θύματα. Οι περαστικοί ασυναίσθητα φτιάχνουν τη φράντζα μην τυχόν βγουν στο γυαλί από σπόντα το βράδυ.

Απίστευτη ταλαιπωρία: Την τελευταία ημέρα της προθεσμίας στην Εφορία, την Τράπεζα, το ΚΤΕΟ, την Πολεοδομία ή την Εκκλησία (ακολουθεί Σαρακοστή). Βλέπουν οι μουντρούχοι κάμερα, δεν υπάρχει κρα-κρα-κράτος αλαλάζουν, οι κόνδορες κάνουν απειλητικούς κύκλους πάνω από τα κεφάλια των υπαλλήλων που με απόγνωση βλέπουν τον αφρό του φραπέ να στεγνώνει επικίνδυνα.

Στα ύψη: Στις περιόδους μη αιχμής συμπληρώνεται συνήθως από λαχανικό ή φρούτο που είναι εκτός εποχής. Ασε κύριε αποτέτοιε μου, limitup κάνανε σήμερα τα πορτοκάλια Ισραήλ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Best regards from NY!
»