12.1.06

Κ.Κ. δηλαδή ΚαταδιΚασμένα;

(πολιτικό το θέμα, νυχτιάτικα) Ο λόγος της Αλέκας Παπαρήγα και του σημερινού ΚΚΕ μου φαίνεται στείρος και αδιέξοδος, σχεδόν πάντα γνωρίζω όταν διαβάσω την πρώτη αράδα μιας ανακοίνωσης του κόμματος τι με περιμένει στην επόμενη ή τη μεθεπόμενη γραμμή. Γνώμη μου είναι αν θες την πετάς αν θες κράτα τη. Χθες λοιπόν πουρνό πουρνό ανέβηκε η γ.γ. κατά το Μαξίμου και έκανε δηλώσεις βγαίνοντας. Αυτή τη φορά το θέμα μου φάνηκε ενδιαφέρον. Ζήτησε από τον πρωθυπουργό να καταψηφίσουν οι Ελληνες βουλευτές-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης την πρόταση Σουηδού συναδέλφου τους για την έγκριση ψηφίσματος που θα καταδικάζει τα "εγκλήματα των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων". Αν σ' ενδιαφέρει, τέτοια ψηφίσματα δεν μου αρέσουν, όπως π.χ. δεν μου αρέσει και ο γαλλικός νόμος σύμφωνα με τον οποίο είναι ποινικό αδίκημα η αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος. Το επίμαχο ψήφισμα είναι εδώ και, νομίζω, αξίζει τον κόπο να του ρίξεις μια ματιά, τι διάολο, μόνο ο Μαρκογιαννάκης και η γρίπη των κοτόπουλων θα είναι το καθημερινό μας ενημερωτικό ψωμοτύρι; Αντίλογο στο ψήφισμα ψάχνεις; Το Political Affairs ("Marxist Thought Online" είναι η φράση που το αυτοπεριγράφει) έχει ένα εξαιρετικά θερμό άρθρο που υπογράφει ο Herwig Lerouge (δηλαδή Λερούζ, δηλαδή ο κόκκινος;) μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος των εργατών (Κ.Κ. με άλλα λόγια, υποθέτω) του Βελγίου. Εχει και κάποιες καλές παραπομπές. Μια διαφορετική ματιά από τη Βουλγάρα (μάλλον) Ekaterina Popova στους Epoch Times και εδώ (στα αγγλικά) θα βρεις την αντίδραση του Μίκη Θεοδωράκη με ημερομηνία 23/12/2005, ενώ πολλά πολλά ακόμη από το ουδέτερο (απ' ό,τι φαίνεται) πολιτικά Google.

4 σχόλια:

amvro είπε...

Αισχρό το ψήφισμα των αντιδραστικών ναι, αισχρή όμως και η Παπαρήγα-απολογήτρια των εγκλημάτων σταλινισμού. Αισχρότερος δε όλων ο Θεοδωράκης που το ’89 καθόταν στα δεξιά έδρανα της Βουλής και τώρα μου αναφωνει και... shame(!)

THE_RETURN είπε...

Δεν νομίζω πως θα χρειαζόταν ιδιαίτερο "ψήφισμα" καταδίκης (κ.λπ. κ.λπ.) για μια ιδεολογία που είναι ήδη καταδικασμένη από την υπερσυντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων.

Και μάλιστα ανεπίστρεπτα καταδικασμένη.

Το κακό βέβαια που έγινε είναι και αυτό ανεπίστρεπτο -η Ανατολική Ευρώπη καταστράφηκε και είναι αμφίβολο αν θα συνέλθει ποτέ, οι μαζικές γενοκτονίες άλλων λαών και τα γκούλαγκς, για να μην πάμε και στις αρχές αρχές με την καταστολή και σφαγή του ουκρανικού μαχνοβίτικου κινήματος,τη Σφαγή της Κρονστάνδης , την ΤσεΚα κ.λπ.

Τώρα σε τι εξυπηρετεί ένα τέτοιο ψήφισμα; ίσως για να ικανοποιήσει μια διάθεση τσαμπουκά της Ε.Ε., του στυλ "μπορούμε και χωρίς αριστερό δεκανίκι, δεν σας χρειαζόμαστε πια"

Rocean είπε...

the_return said: Δεν νομίζω πως θα χρειαζόταν ιδιαίτερο "ψήφισμα" καταδίκης (κ.λπ. κ.λπ.) για μια ιδεολογία που είναι ήδη καταδικασμένη από την υπερσυντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων.

Αν ήταν τελειωμένη η ιδεολογία δεν θα χρειάζονταν τέτοια ψηφίσματα. Το ψήφισμα αυτό αφορά το μέλλον. Όχι το παρελθόν. Βλέπεις, η πολιτική της ΕΕ πυροδοτεί αντιδράσεις και πάνε να κόψουν τους δρόμους που αυτές οι αντιδράσεις θα οδηγήσουν τον κόσμο στην Κομμουνιστική ιδεολογία και γενικά σε αριστερή κατεύθυνση.

Βλέπεις, υπάρχει και το ντόμινο αυτή την στιγμή στην Λατινική Αμερική που τρομάζει πολύ κάποιους.

kouk είπε...

το ντομινο στην Ν. Αμερική μάλλον τους Νοτίους Αμερικάνους τρομάζει περισσότερο, ή θα έπρεπε να τους τρομάζει. Είναι που είναι οι φτωχότεροι μετά την Αφρική, τώρα πάνε να αποτελειωθούν!