5.10.05

96 ορφανοί μεγάκυκλοι

(down the drain) Σεπτέμβριος του 2000 και εκείνο το ωραίο πρωινομεσήμερα οι αίθουσες του Χίλτον έσφυζαν κόσμο. Οποιον ήθελες να δεις εκείνη την ημέρα θα τον έβρισκες κάπου εδώ, να δουν ή να τους δουν. Το flash.gr και τα εγκαίνία του ήταν απλώς η αφορμή. Το corporate bullshitting των παρουσιάσεων και των ομιλιών αδιάφορο, περισσότερο σημασία είχε το απουσιολόγιο. Πόσοι δεν είχαν έρθει για να δουν και να ακούσουν το Σωκράτη να εξηγεί πώς ο flash.gr και η Intracom θα κατακτούσαν το ελληνικό διαδίκτυο με επενδύσεις 2 δισ. δρχ (6 εκατ. ευρώ αν μπερδεύεσαι) και πώς με τη συνεργασία και τρίτων θα προέκυπταν διάφορα προϊόντα, ως και πιστωτική κάρτα. Ευτυχώς υπάρχει η cache του Google:
Και η πρόεδρος της Flash Multimedia Ελένη Κόκκαλη περιέγραφε το στίγμα του flash.gr «Ενημέρωση και καινοτομίες. Είναι ο οριζόντιος και ο κάθετος άξονας του διαγράμματος που παριστάνει τα σχέδια και τους στόχους μας. Είναι, αν θέλετε, το πλαίσιο που περικλείει τα αποτελέσματα της δουλειάς εκατό και πλέον ανθρώπων. Και οι δύο άξονες, η ενημέρωση και η καινοτομία, έχουν σαφές σημείο αναφοράς. Το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου αντλεί κύρος από τον Flash 9.61, ο οποίος είναι και σημαντικός εταίρος στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας».
Το όνειρο της Flash Multimedia κράτησε σκάρτα δύο χρόνια. Το Μάιο του 2002 η εταιρεία μπήκε σε εκκαθάριση και το flash.gr απορροφήθηκε από το ραδιοσταθμό. Τελικά από τους άξονες της κυρίας Κόκκαλη έμεινε ο κάθετος και σε αυτόν κάθισαν 160 εργαζόμενοι, χώρια όσους επηρεάζονται από τα γύρω γύρω. Flash 96.0 και site στην ιστορία και it's going to get worse λένε αυτοί που ξέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: