15.9.05

Ολυμπιακή: Ας συμμαζευτούμε λίγο

(διάβασε μη σου στείλω τον Κακαουνάκη) Είπα να μην ασχοληθώ διότι από μελάνι και bits που έχουν καεί για την ιστορία τούτη άλλο τίποτα. Περί Ολυμπιακής το ανάγνωσμα και λοξοκοιτάζοντας κάτι δελτία ειδήσεων τις τελευταίες μέρες διαπιστώνω: Στον Aaaalpha έπαιξε μια Κακαουνικιάδα με το καμάρι της λεβεντογέννας να σκούζει σαν βραχνοκόκορας και να την πέφτει στους συνδικαλισταρέους, με το ελαφρύ Χατζηνικολαϊοπεζικό να εξανίσταται δίκην υποστήριξης στο κρητικό πάντσερ. Στο Megla την επομένη αν δεν σφάλλω ο συνδικαλισταραίος με τ' όνομα Πατέστος (αυτός είναι το αντίστοιχο του Πολυζωγόπουλου στην Ολυμπιακή, ομοσπονδιάρχης) να τα χώνει στο Μάνο (το Στέφανο ντε) διότι άκου να δεις κάτι πράγματα τώρα ο Μάνος (ο Στέφανος) είναι φίλος του Βασιλάκη και αυτό τώρα είναι αμαρτία. Οπου Βασιλάκης δεν είναι εκείνος ο παλιός ο Βασιλάκης ο Καϊλας που τριγύριζε με το κασελάκι του λούστρου και το βράδυ διάβαζε για το πανεπιστήμιο όπου και έμπαινε με τα τσαρούχια (και το κασελάκι), τσου, είναι αυτός που είναι γενικός αφεντικός στην Aegean και όπως λένε και εδώ τα κιτάπια μου κάθε πρωί που ξυπνάει κατεβάζει ένα γαμώσταυρο στην Ολυμπιακή, που το ανεβάζει το βράδυ πριν πέσει, κάποιο τραύμα απ' τον εμφύλιο θα 'ναι. Ισως και απ' τα βερνίκια που κουβαλάει στο κασελάκι, δεν ξέρω. Κάτι παρόμοια πανηγύρια μεταδόθηκαν λάιβ (το λέω καλά;) και από τη συχνότητα (άλα τις) του Alter και αν κατάλαβες τίποτε από τη χλαπαταγή σε PAL / SECAM να μου το πεις να σε κάνω επίτιμο πρόεδρο στην Ολυμπιακή. Διαβάζω στο μεταξύ και σε λοιπά blogs διάφορα και ενδιαφέροντα. Κατ' αρχήν όπως λένε και κάτι φίλοι που δουλεύουν στ' αεροπλάνα (και δεν το λένε μόνον αυτοί) τα τρία καλύτερα πράγματα που μπορεί να συμβούν σ' ένα αεροπλάνο είναι:
α) ένας μηχανικός αεροσκαφών στο πιλοτήριο β) ένας πιλότος με εργαλεία στο χέρι γ) ένας πολιτικός που νομίζει πως έχει μια ωραία ιδέα για τις αερομεταφορές (θα συμπλήρωνα και δ) τα ελληνικά δελτία ειδήσεων αλλά θα με πεις κοινότυπο, όσο για το ε) συνδικαλιστής με απόψεις περί επιχειρησιακής ανάπτυξης, το θεωρώ δεδομένο).
Λοιπόόόόν παληκάρια και κοπελιές (έπρεπε να τα πω ανάποδα ε; σόρι) Οπως λέει και ο καλός μας κομισάριος ο αρμόδιος για το θέμα (που btw είχε φάει μια καμπάνα προ δεκαετίας για μια ιστορία με κακοδιαχείριση κομματικών κονδυλίων, την οποία ο μαλάκας είχε προσπαθήσει να “πνίξει” ώστε να διοριστεί χωρίς πολλά πολλά στην Επιτροπή, α, είχε αμνηστευτεί για την υπόθεση) το ακριβές ποσό που θα επιστραφεί στο δημόσιο από τις δύο Ολυμπιακές, την Ολυμπιακή υπηρεσιών και την άλλη των Αερογραμμών θα οριστικοποιηθεί σε διαπραγματεύσεις με τους δικούς μας μαλάκες που στις Βρυξέλες αν καταλαβαίνω σωστά έκαναν μαύρα μάτια να τους δουν. Αφού τελειώσει το παζάρι και πέσει η μπίλια κάπου θα πουν οι δικοί μας στους άλλους πως θα πάρουν τα φράγκα και εδώ ο κομισάριος λέει πως δεν χαλιέται να τα πληρώσουν οι δύο εταιρείες (που σκατόψοφο να 'χουν ακούω κάποιους να λένε) σε δόσεις. Σαν τον Κωτσόβολο δηλαδή, μόνο που οι Ολυμπιακές δεν θα μείνουν στο τέλος με το αρκουδίσιο και το ψυγείο, κατά τα άλλα θα υπογράψουν και συναλλαγματικές, δεν ξέρω. Για πόσα ευρώ μιλάμε; Για πολλά αν πιστέψω την ανακοίνωση της Επιτροπής αλλά τότε γιατί ο κομισάριος είπε περίπου "θα τα βρούμε βρε παιδιά μην κάνετε έτσι"; Ασε που πριν απ' αυτό το αλισβερίσι μπορεί η κυβέρνηση να πάει ως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να ρίξει μια προσφυγή κάτω από την πόρτα. Πού θέλω να καταλήξω; Αν η κυβέρνηση δεν θέλει να πετάξει στη θάλασσα το πτώμα όλα όσα συζητάμε είναι μαλακίες στο πάτερο και όλα όσα είδαμε στην τηλεόραση τις τελευταίες ημέρες είναι για να γεμίζει το δελτίο ειδήσεων. Παραφράζοντας τον Mark Twain οι ανακοινώσεις σχετικά με το θάνατο της Ολυμπιακής περιέχουν στοιχεία υπερβολής (εκτός, το 'πα νομίζω, αν το γκουβέρνο έχει άλλη άποψη επί του θέματος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: