15.9.05

Σαν δεν ντρέπονται – οι σοσιαλισταί

(Αλογοσκούφης που τους χρειάζεται) Ο σοσιαλιστής Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε στους αγρότες της χώρας ένα κάτι σαν επίδομα σε αντιστάθμισμα με τις αυξήσεις στις τιμές των πετρελαίων. Επίσης ζήτησε από τις σοσιαλιστικές εταιρείες λιανικής να περιορίσουν τα περιθώρια κέρδους. Οι πολυεθνικές όμως στην Αυστρία δεν σήκωναν το τηλέφωνο όταν τους έψαχνε ο καγκελάριος της χώρας, ο οποίος μετά είχε μια πολύ άτυχη στιγμή στην καριέρα του. Εκνευρισμένος (είχε ξυπνήσει από νωρίς, δεν είχε πιει καφέ και η γυναίκα του έλειπε, είχε πάγει για χόρτα στις Αλπεις) ανακοίνωσε πως αν δεν πέσουν οι τιμές λιανικής θα τραβήξει έναν εφάπαξ φόρο στα πρατήρια που θα τους ερθεί ο ουρανός σφοντύλι. Το μετάνιωσε αμέσως μετά και αποφάσισε μετά τη λήξη της θητείας του να πάει ασκητής σε παλιά πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα. Πάντως δεν πήρε πίσω τη φοβέρα του, υπάρχει και φιλότιμο. Οι νέες Μέκκες του φιλελευθερισμού, η Πολωνία και η Ουγγαρία, θυμήθηκαν το παλαιό σιδηρούν τους παρελθόν και παρενέβησαν με ωμότητα στις δυνάμεις της αγοράς μιλώντας για μειώσεις στο ΦΠΑ. Τον ίδιο ολισθηρό δρόμο έχει ακολουθήσει και το Βέλγιο που θα επιστρέψει mμέρος του ΦΠΑ από τα καύσιμα στα νοικοκυριά. Mon Dieu τι πικρά παρεμβατικός και κρυπτοκομμουνιστικός κατήφορος για τα κλέη της Ηπείρου μας (όχι αυτής με τα Γιάννινα και την Αρτα, της άλλης, της πιο μεγάλης), που το ένα μετά το άλλο πέφτουν στις παγίδες που έντεχνα έστησαν οι ερυθροί πεμπτοφαλαγγίτες. Βάστα Γιώργη, θα ξημερώσει η μέρα λεβεντιά μου που το πετρέλαιο θα πάει 100 $ το βαρέλι και θα παντελονιάζεις πασά μου 19 δολάρια στο βαρέλι... (τα ρέστα εδώ)

1 σχόλιο:

libertarian είπε...

Οι νέες Μέκκες του φιλελευθερισμού, η Πολωνία και η Ουγγαρία, θυμήθηκαν το παλαιό σιδηρούν τους παρελθόν και παρενέβησαν με ωμότητα στις δυνάμεις της αγοράς μιλώντας για μειώσεις στο ΦΠΑ.

Μα η μείωση της φορολογίας είναι από τα κλασικά εργαλεία του φιλελευθερισμού για να δώσει ώθηση στην οικονομία. :-)

(και στην extreme έκδοση του -αναρχοκαπιταλισμός- ο φόρος θεωρείται κλοπή, άρα η μείωση του σε μηδενικό επίπεδο είναι το ιδανικό.)

Πάντως για την Γαλλία είχες δίκιο και η δεξιά σοσιαλιστικά κυβερνά.