13.9.05

Είναι ο τροχονόμος ταύρος;

(σιγά μην είναι και κριός) Ανεβαίνω για Αμπελόκηπους, βραδάκι κατά τις εννιά και ελάχιστα ψιλά, γίνεται της πουτάνας στους δρόμους (προς στιγμή σκέφτηκα να γράψω ότι γίνονταν της παλαβής αλλά μου φάνηκε λίγο). Πρώτοι και καλύτεροι οι συνχρήστες μου στο δρόμο, κανείς δεν μπαίνει στη λεωφορειολωρίδα διότι κανείς δεν ξέρει ότι μετά τις 9 το βράδυ τις καθημερινές η χρήση τους είναι ελεύθερη απ' όλους, θα μου πεις πού να το ξέρουν, όλη μέρα έβλεπαν το γάμο του Μάκη με το πιπίνι (στην ευχή, μου 'κατσε η χολή στο λαιμό) πού να ξέρουν τα βασικά. Το θέμα δεν ήταν από το λεωφορειόδρομο και μετά το θέμα ήταν πιο πριν, στα φανάρια του Χίλτον για παράδειγμα. Τρελό πανηγύρι στο όριο του gridlock
(οι συγκοινωνιολόγοι θα το λένε κάπως γιάπικα όπως υπερχείλιση πλέγματος ή κάτι τέτοιο, είναι η κατάσταση που τα αυτοκίνητα στη διασταύρωση μπερδεύονται τόσο περίεργα που θες μερικές ώρες για να ξεμπλέξεις και δυο τρια ελικόπτερα να πετάνε ξηρά τροφή στους εγκλωβισμένους)
και ο τροχονόμος στέκεται στη μέση και καμαρώνει τον ταρίφα που κάνοντας cruising περνά με το πιο βαθύ πορτοκαλί του φάσματος (γνωστό και ως δεν-γαμιέται-πορτοκαλί) και φυσικά μπλοκάρεται κάπου στη μέση γιατί στο μεταξύ έχουν ξεκινήσει οι άλλοι από το απέναντι φανάρι. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά βράδυ Δευτέρας; Ελα δεν θέλει πτυχίο ούτε μπάτσελορ (πάρτι), άλλαξε το ωράριο των κατασημάτων και ο κόσμος σχολάει αργότερα. Ομως κανένας παπάρας δεν σκέφτηκε πως η αλλαγή του ωραρίου
(εκτός από τους τύπους του ΠΑΜΕ που τη στήνουν καραούλι κάθε αργά απόγευμα Σαββάτου έξω από τα Carefour και την πέφτουν σε μαρουλάκια που αγοράστηκαν μετά την 6η απογευματινή)
θα άλλαζε και τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη. Δεν ξέρω τι γίνεται στη Σαλονίκη που είναι και περισσότερο πόλη από τούτο το συμπούρμπουλο εδώ, πάντως να 'χουμε τριάντα σοβαρές διασταυρώσεις που θέλουν ρύθμιση στην ώρα αιχμής είναι ζήτημα. Πώς τα καταφέρνουμε εντελώς μονάχοι μας και το κάνουμε πουτάνα το μαγαζί δεν το 'χω πιάσει. Δεν έχει τροχονόμο; Τη βλέπεις τη γαμωδιασταύρωση ότι δεν πάει άλλο έχει μπουκώσει η ρημάδα, όχι θα πας να περάσεις και θα κλείσεις το κάθετο ρεύμα. Εχει τροχονόμο; Ασε χειρότερα θα τα κάνει και μετά, όταν αποσκατωθεί η υπόθεση θα στέκεται στη μέση ή ακόμη καλύτερα κρεμασμένος από την πόρτα του περιπολικού (the mantrahalos look) ή αραγμένος στη μοτοσικλέτα (the me ponan' ta arxidia mou look) και θα χαζεύει το βάθος του μποτιλιαρίσματος με ύφος αγελάδας που περιμένει ερωτική εξομολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: