26.8.05

Το κυνήγι της γόπας

(ξεροβήχει το κύμα;) Πρόσεξε τώρα πως κατεβαίνει μια σημαντική μερίδα Ελλήνων στην παραλία. Κουβαλάει εκτός από την πετσέτα. - Ψάθα, την απλώνουμε συνήθως στην άμμο για να πέσει η πετσέτα από πάνω μην τυχόν και λερωθεί (τι διάολο, χέζουν γαϊδούρια, κότες και κατσίκια στην παραλία;) - Ρακέτες και μίνιμουμ δυο μπαλάκια (θα σου 'λεγα τώρα για τα μπαλάκια, σου 'χω πει ότι ψηφίζω υπέρ της ποινικοποίησης του αθλήματος;) - Πτυσσόμενα καρεκλάκια, συντρόφια η νέα μόδα, χαρές που κάνουν Praktiker και Ιkea [κάθεται που λες ο αγάς στο καθισματάκι, αγναντίζει (credit 2 Μ. Εβερτ) το πέλαγο και κάνει σχέδια για το υπόλοιπο του βίου του, ενώ η κοιλιά του ξαπλώνει αναπαυτικά στην κάτω από το λάστιχο περιοχή του μαγιό]. - Ομπρέλα πτυσσόμενη, σπαστή ή μονοκόμματη (η τελευταία είναι και η πιο επικίνδυνη αν ο κουβαλητής γυρίσει απότομα). - Ισοθερμικό κιβωτιάκι με καταμήκος χερούλι. Οσο μεγαλύτερο το γκρουπ (παρέα, φαμίλια) τόσο μεγαλύτερο το μέγεθος του κιβωτίου. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορείς να υποψιαστείς πως μέσα φυλάσσεται τεμαχισμένο πτώμα κροκοδείλου. - ΡαδιοCD ή παρεμφερής φορητή συσκευή αναπαραγωγής ήχου (και όχι απαραίτητα μουσικής) με ηχεία τουλάχιστον 40W. Ο ανοιχτοχέρης φορέας της συσκευής έχει προνοήσει ώστε τα μουσικά του γούστα να κοινοποιούνται προς λουόμενους, γλάρους, σπάρους και ανυποψίαστους σαργούς. Μαζί με τις ρακέτες νομίζω πως η συγκεκριμένη συσκευή έχει γίνει αιτία για πολλά χριστοκάντηλα. Είμαστε κομπλέ; Δεν συμπεριλαμβάνω ψιλοπαραφερνάλια όπως καπελάκια, αντιηλιακά, κουβαδάκια και λοιπά παιχνίδια για τα πιτσιρίκια (στην τελική, πιτσιρίκια είναι τι θες να κάνουν να βαθμολογούν κυτταρίτιδες και σκεμπέδες; Ασε να μεγαλώσουν λίγο). Τι λείπει, τι λείπει, να δεις που κάτι χρειάζεται. Οπα, σταχτοδοχείο λείπει, το βρήκα. Που λες ο Ελληναράς μπορεί να κουβαλήσει μέχρι και 200μετρη μπαλαντέζα για να βλέπει τηλεόραση στην παραλία αλλά ένα γαμωτασάκι δεν ξέρει να το κουβαλήσει. Ιδίως από τα μέσα του Αυγούστου οι αμμώδεις κυρίως παραλίες έχουν έναν τσιγαρόβηχα άστα να παν' στο διάολο και ακόμη παραπέρα, όχι πως τη γλιτώνουν και εκείνες με βότσαλο ή οι πιο μονοκόμματες με βράχια. Βλέπεις αργά το απόγευμα μια απέραντη σπορά από γόπες, περιμένεις να φυτρώσουν περίπτερα. Στήνονται στην παραλία, απλώνουν το φορητό τους νοικοκυριό και αφήνουν πίσω τους αναμνηστικό της παρουσίας τους (όχι δεν θα σου πω για κουτάκια, μπουκαλάκια και νάιλον διαφόρων διαστάσεων από συσκευασίες).

2 σχόλια:

averel είπε...

Μέσα Αυγούστου σε απομακρυσμένη παραλία της Νότιας Κρήτης. Ενα ζευγάρι μαζεύει σκουπίδια. Οχι τα δικά του. Είναι δυο Ιταλοί που αηδίασαν από το ελληναριό και αποφάσισαν να καθαρίσουν μόνοι τους. Τι μαλακες ε? Ερχονται και μας βρωμίζουν οι βρωμοτουρίστες. Ψηφίζω και εγω ποινικοποιηση ρακετων.

Ανδρέας είπε...

Βράστα. Το χειρότερο είναι τα σκουπίδια. Τα άλλα τα γλυτώνεις κάπως αν αποφεύγεις περιόδους αιχμής (Αυγουστο/Σαββατοκύριακα) ή αν βρίσκεις απομακρυσμένες παραλίες.
Το απίστευτο αυτό σκουπιδαριό όμως; Η πλαστική σακούλα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού τοπίου!
Αν δε πείς τους Ελληνάρες πως πρέπει να καταργηθεί η δωρεάν σακούλα στα σούπερ-μάρκετ (που δεν είναι δωρεάν φυσικά) σε κοιτούν σα χάνοι! Δεν το χωράει ο νους τους. Το θεωρούν κάτι σαν συνταγματικά καθιερωμένο δικαίωμα.