4.8.05

Με λόγια δανεισμένα

(κάπως έτσι...) Στην αρχή ήθελα να αφήσω ένα σημείωμα για τη μαγιά των ονείρων... Ισως να είναι πολλά “φοβάμαι” και πολλά “θέλω” και ακόμη περισσότερα “τρέμω” και πιο πολλά “μπορώ αλλά” και ό,τι άλλο μπορείς να νιώσεις, σκεφτείς, δεις και φανταστείς... Μα γιατί να μπαίνουν όλα αυτά σε ένα μικροσκόπιο και να μη μένουν ελεύθερα φτιάχνοντας ένα αμάλγαμα ή, καλύτερα, ένα βιβλίο που κάθε του παράγραφος είναι γραμμένη σε διαφορετική γλώσσα γραμμένες όλες από σένα; Αλλιώς, μια ειρωνεία του εαυτού σου, ένα κομμάτι σου που σου βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα και περιμένει καθώς σιγοτραγουδά “να σ' ερμηνεύσω / και να ερμηνευτώ” τη στιγμή που θα βρεις όχι το κλειδί αλλά την κλειδαριά. Ομως μετά, όπως ξεσκαρτάριζα τα βιβλία, ξαναβρήκα το “Ο κύριος της συντέλειας του κόσμου” του Homero Aridjs και ξεφυλλίζοντάς το:
“Τι έχεις εδώ;” Την άγγιξα. “Δεν έχω παρά το θάνατο”, αποκρίθηκε. “Κι εκεί ακόμα;” τη ρώτησα. “Κι εκεί , κι ακόμα παραμέσα". “Και τι άλλο έχεις;” “Μέλι”
Ταιριαστό και το τραγούδι από το Βασίλη Λέκκα,
“Ζει σε κόσμο μυστικό / από τη νύχτα πιο σκοτεινό / μα νιώθω ναυαγός / κι εκείνη είναι πλοίο και φως”
τέλος πάντων (φοβερή έκφραση στην κυριολεξία της), αν κοιτάξεις τον καυτό ήλιο με λίγο χαμόγελο θα στο ανταποδώσει, μη με ρωτάς αν και πώς το ξέρω... Καλή σου μέρα...

4 σχόλια:

NickTheCreek είπε...

Γούστα είναι αυτά...
Παρακαλώ.

0comments είπε...

..μια ειρωνεία του εαυτού σου..

Χμ!

neraida είπε...

Είναι σαν να λες ότι στις πηγές των ονείρων υπάρχει το μέλι, ή πάλι λάθος κατάλαβα? (ρητορική ερώτηση κρίσεως, όχι προς απάντηση)

Πάντως από αυτά που γράφεις, θυμήθηκα του στίχους του τραγουδιού "Άγριο Μέλι", από τα Διάφανα Κρίνα,

...να σταλάξει αρμύρα από άγριο μέλι

Ανώνυμος είπε...

Excellent, love it!
Cods hydrocodone buy now tramadol Net gambling black jack Unpaid wages attorneys http://www.buy-tramadol-9.info/Buytramadolonlineovernightdelivery.html http://blackjack-9287.htmlplanet.com/Blackjack-software-for-download.html 50mg tablet tramadol