28.7.05

Αριθμομαγειρέματα

(δες το αλλιώς) Λοιπόν σου έχω κατά βάθος καλά νέα. Το 43% των Ελλήνων δεν πιστεύει στο Σατανά, το 34,8% θεωρεί πως ανοίγει μόνο το δρόμο της ζωής του και το 28,6% θεωρεί πως το μάτι είναι μια κακή ιδέα για τη διακόσμηση του κεντρικού καθρέφτη του αυτοκινήτου. Μήπως είναι χειρότερα τα πράγματα στους νέους; Οχι. Το 43% δεν πιστεύει στην ύπαρξη των πνευμάτων και το 61,5% στην ύπαρξη των φαντασμάτων. Και οι Αριστεροί; Κάποτε άθεοι και ορθολογιστές τώρα δεν πιστεύει στο Θεό το 17,3%, στις υπερφυσικές δυνάμεις το 42,3%, στους εξωγήινους το 57,7% και στη μετεμψύχωση το 63,5%. Επειδή η στατιστική είναι μυστήρια επιστήμη (αν εγώ ξεκοκκαλίσω δύο αρνιά και εσύ με κοιτάς, βάσει της στατιστικής έχουμε πέσει και οι δύο τ' ανάσκελα και ψάχνουμε να βρούμε γιατρό ή συμβολαιογράφο ή και τους δύο μαζί) και επειδή χρησιμοποιείται πολλές φορές για να στηρίξει την άποψη του οποιουδήποτε για το ο,τιδήποτε, παίρνω λίγο ανάποδα την παρατήρηση του Νίκου Δήμου (χωρίς τα σχόλια) την οποία αναδημοσιεύουν τα Κοκόρια και να με συμπαθάς έχω και μερικές ακόμη παρατηρήσεις. Πρώτα πρώτα τι σχέση έχουν οι εξωγήινοι με τις μεταφυσικές υποθέσεις καθενός; Τι σχέση αν πιστεύω στο μάτι ή στα φαντάσματα ή στα δεκαεξάκτινα νομιστεράκια της Βεργίνας που κοιμούνται κάτω από το χαλί με τον κάτοικο του Μπελτεγκέζ που έχει επικηρύξει τον Φορντ Εσκορτ γιατί του χρωστάει 5 μπύρες από ένα παλιό στοίχημα και δυο νοίκια (αν έχεις άγνωστες λέξεις, σε παραπέμπω στα έργα του μακαρίτη Douglas Adams); Αρτίκολον (από το article είν' αυτό) δεύτερο. Ενα ευνομούμενο κράτος δεν είναι ούτε θρήσκο ούτε άθεο, στην ερώτηση "σε τι θεό πιστεύετε" απαντά "μπλε" εννοώντας την κατάσταση στην οποία ένα τυρί είναι 101% σίγουρο πως είναι ή βρωμερό ή ακατάλληλο προς βρώση (και επιτέλους ένα ευνομούμενο κράτος δεν ξεκινά τον καταστατικό του χάρτη επικαλούμενο μια θεότητα ). Ενας Δεξιός είναι Δεξιός διότι α - β - γ (ζητείται Δεξιός να εισάγει επιχειρήματα αντιστοίχως το ίδιο να πράξει και ένας Κεντρώος και ένας Αριστερός). Ο πολίτης δεν έχει θρησκευτική συνείδηση αλλά πολιτική, δεν μας νοιάζει λοιπόν αν ένας Αριστερός ανάβει κερί στην εκκλησία, τώρα αν η εκκλησία λειτουργεί ως πολιτικός μηχανισμός ανοίγουμε άλλη ιστορία. Εχω γνωρίσει και άθεους Δεξιούς είναι στραβό αυτό ορές παιδιά καημένα; Αρτίκολον τρίτον, το τι πιστεύει ο καθένας είναι δικός του καβγάς. Δεν μπορείς με έναν πιστό να επιχειρηματολογήσεις επί της πίστης του (ή επί της δικής σου), μπορείς απλώς να περάσεις λίγη ώρα ωραιότατης κουβεντούλας πάνω από ένα πιάτο και ένα ποτήρι (κατά προτίμηση γεμάτα και τα δύο με κάτι καλό). Δεν θα καταλήξεις ποτέ κάπου που θα συμφωνήσετε και οι δύο, απλώς θα έχεις ίσως περάσει μερικούς σκοπέλους άχαρης σιωπής.

1 σχόλιο:

Azrai είπε...

Ford Prefect δεν λέγεται ο ήρωας του Adams?

Και αφού τον ανέφερες, διάβασε και αυτό το απόσπσμα :)

From The Hitchhiker's Guide to the Galaxy:

"I refuse to prove that I exist," says God, "for proof denies faith, and without faith I am nothing."

"But," says Man, "the Babel fish is a dead giveaway, isn't it? It could not have evolved by chance. It proves you exist, and so therefore, by your own arguments, you don't. QED."

"Oh dear," says God, "I hadn't thought of that," and promptly vanishes in a puff of logic.

"Oh, that was easy," says Man, and for an encore goes on to prove that black is white and gets himself killed at the next zebra crossing.

Most leading theologians claim that this argument is a load of dingo's kidneys, but that didn't stop Oolon Colluphid making a small fortune when he used it as the central theme of his best-selling book, 'Well That About Wraps It Up for God.'