7.7.05

Εραστές της υστερίας

(Λονδίνου, συνέχεια) Μην τρελαθούμε κιόλας. Ακούω από το μεσημέρι στα ραδιόφωνα και διαβάζω σε αρκετά blogs ότι οι Βρετανοί (επίσης οι Αυστραλοί, οι Αμερικανοί, παραδόξως πώς οι κάτοικοι της Αφροδίτης δεν έδωσα το στίγμα τους) μας είχαν σκοτίσει παραμονές των δικών μας Ολυμπιακών για την ασφάλεια κ.λ.π. αλλά στην Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι δεν άνοιξε ρουθούνι. Χαιρεκακία δηλαδή, που στην πραγματικότητα θα ήθελε να εκφραστεί υψώνοντας το μεσαίο δάχτυλο του χεριού συνοδεύοντας την κίνηση με κάτι σαν "εσείς τον ήπιατε εμείς οι μάγκες όχι". Οποιος νομίζει πως αυτό συνέβη επειδή υπήρχαν εντατικά μέτρα ασφαλείας (ποια; το C4I π.χ. που δεν δούλεψε; οι δόκιμοι των αστυνομικών σχολών; οι ευέλπιδες;) παρακαλείται να "στοιχηθεί στην ουρά των ηλιθίων" που τραγουδά εσχάτως ο Μαχαιρίτσας. Δεν ήθελαν (οι όποιοι) να κάνουν κάτι στην Αθήνα και δεν το έκαναν. Αυτά...

9 σχόλια:

J95 είπε...

Πάρα πολύ σωστά. Αν ήθελα, έβγαινα από το σπίτι μου, περπατούσα 50 μέτρα μέχρι τη Μαραθώνος, πάταγα το κουμπάκι, ανατιναζόμουν και σκότωνα 100 μαραθωνοδρόμους και 1000 θεατές εντελώς για πλάκα και δε νομίζω ότι ο (δόκιμος και 5 χρόνια μικρότερος από εμένα) μπάτσος ή ο (διανοητικά καθυστερημένος και ημίτυφλος) εθελοντής θα μπορούσαν να κάνουν τπτ.

dgalanis είπε...

γεγονός που αποδεικνύει πως η αιτίες των τρομοκρατικών επιθέσεων έχουν κάποια βάση ... σε μας δεν την έπεσαν οι τρομοκράτες γιατί δεν είχαν κάποιο λόγο ...

NickTheCreek είπε...

@J95: Και μην ξεχνάμε το περιστατικό στο μαραθώνιο με τον φευγάτο που έπεσε πάνω σε έναν αθλητή που έχασε το μετάλλιο (;) εξαιτίας του συμβάντος. Σε βρίσκω πάντως λίγο κακό με τον εθελοντή - στην τελική οι εθελοντές δεν ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια αν δεν κάνω τρομερό λάθος.
@newmanifesto: Δεν μας την έπεσαν σ' εμάς αλλά ίσως θα ήθελαν να την πέσουν σε κάποια από τις αποστολές (βλ. Μόναχο 1972). Bottom line, ας μην καμαρώνουμε

morpheous είπε...

Είναι εκτός πραγματικότητας όποιος πιστεύει ότι αυτές οι ενέργειες καταστέλλονται μέσω των όποιον «μέτρων ασφάλειας». Μόνο μέσω πληροφοριών από τις αντίστοιχες υπηρεσίες κάθε χώρας για ενδεχόμενα χτυπήματα και γενικά πληροφορίες για «περίεργες δραστηριότητες» μπορούν να αποφευχθούν τέτοια χτυπήματα.

J95 είπε...

Σε βρίσκω πάντως λίγο κακό με τον εθελοντή - στην τελική οι εθελοντές δεν ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια αν δεν κάνω τρομερό λάθος

Αυτός νόμιζε ότι ήταν. :)

NickTheCreek είπε...

@morpheus: Χμμ, νομίζω ότι οι διάφορες υπηρεσίες επικοινωνούν αλλά η αποτελεσματικότητά τους ελέγχεται χωρίς να χρειάζεται να ανατρέξουμε σε βίαια γεγονότα. Το αγαπημένο μου παράδειγμα; Ο πιανίστας του Κεντ - ακόμη να βρουν ποιος είναι.
@J95: Πάσο τότε :)

Beta Blank είπε...

Χμμ κι εγώ. Οι διάφορες υπηρεσίες όντως επικοινωνούν σε κάποιο βαθμό. Αλλά άλλο να λες δυο κουβέντες κι άλλο να μοιράζεσαι όλα σου τα αρχεία. Αν είναι έτσι, ας βάλουμε τους άλλους να κάνουν τη δουλειά να μη χρεωνόμαστε κιόλας. Άσε που η καχυποψία υπάρχει ΠΑΝΤΟΥ όταν πρόκειται για θέματα ασφαλειας...

morpheous είπε...

Συμφωνώ και με τα δύο «χμμ» (!!!) σας, αλλά εκ του αποτελέσματος από ότι φαίνετε μόνο έτσι μπορούν να αποφευχθούν τέτοια χτυπήματα… δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα… και είναι πολύ εύκολο να αφήσεις μια τσάντα με μια βόμβα σε ένα μετρό αν αυτός που θα το αφήσει είμαι εγώ η εσύ.

Το δύσκολο (και παράλληλα αυτό που είναι πιο πιθανό να διαρρεύσει ώστε να κάνει το σχέδιο σου σαν τρομοκράτης τρωτό) είναι να βρεις τα υλικά και τους γνώστες για την βόμβα καθώς και τα απαραίτητα άτομα για την οργάνωση της επιχείρησης. Και στο γεγονός οτι όλοι κάνουν λάθη βασίζω την άποψη μου ότι μόνο μέσω μυστικών υπηρεσιών και πληροφοριών μπορείς να τους πιάσεις. Κάποιο λάθος θα κάνουν….και αν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά θα το δεις… αλλά και λάθος να μην κάνουν για όλη αυτή την επιχείρηση θα έχει δημιουργηθεί αρκετή κινητικότητα ώστε να σου κινήσει την περιέργεια.

Ταυτόχρονα όποιος θεωρεί ότι επειδή μια χώρα δέχεται ένα τέτοιο χτύπημα είναι αμέσως και άχρηστη στον τομέα της ασφάλειας της, είναι επίσης, κατ εμέ, λανθασμένο!

Τώρα για τον πιανίστα του κέντ είναι άσχετο…όταν δεν είσαι κάποιος που να κινείσαι στους κύκλους που οι υπηρεσίες δραστηριοποιούνται (και κυρίως οι αντιτρομοκρατικές) δεν μπορούμε να τους προσάψουμε το γεγονός ότι δεν μπορούν να τον ταυτοποιήσουν.

NickTheCreek είπε...

Morpheus, νομίζω πως οι υπηρεσίες ασφαλείας αποτελούν όπως έχει αποδειχτεί πρωτίστως μηχανισμούς προστασίας του κράτους και όχι της κοινωνίας, γι' αυτό και δεν μπορούν να βρουν π.χ. τον πιανίστα (επιμένω πως το παράδειγμα δεν είναι άσχετο, βασιζόμενος στο εξ όνυχος το λέοντα).