11.7.05

Κουρδίζουν τα όργανα

(και ο χωροφύλαξ όργανο είναι) Να σου πω πως δεν το περίμενα, ψέματα θα σου πω. Λοιπόν, ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών θα ζητήσει την Τετάρτη (μεθαύριο είναι αυτό) από τους ομολόγους του στην Ε.Ε. να συζητήσουν ένα σχέδιο 10 σημείων που περιλαμβάνει την καταγραφή και αρχειοθέτηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και των email. Τα ίδια λέει και ο επίτροπος για θέματα ασφαλείας. Όλα αυτά τα νοστιμότατα από το BBC. Από εκεί λοιπόν που τα ευρωπαϊκά Συντάγματα έσκιζαν λίγο πολύ τα ρούχα τους για το απόρρητο και προέβλεπαν δικλείδες για την κατά περίπτωση άρση του, πάμε στο άλλο άκρο. Ολοι τσουβαληδόν και δυνητικά ένοχοι, τα πάντα καταγράφονται (από ποιους, πού, πώς και μιας και το θυμήθηκα τι γίνονται μετά;) και αν αύριο ένας φρενοβλαβής φανατικός (θεωρείται πλεονασμός αυτό;) ανατιναχτεί στην πλατεία Συντάγματος θα κατεβάσουν (ποιοι, πώς, πότε;) το αρχείο με τις συνδιαλέξεις των τελευταίων ημερών/εβδομάδων/μηνών και ανάμεσα από τηλεφωνικές παραγγελίες για πίτσες και πουτάνες, κουβεντολόι με τον/την γκόμενο/α και χριστοκάντηλα για τομπούστη το διαιτητή και το πέτσινο πέναλτι που σφύριξε, θα πάνε να τσιμπήσουν εκείνη την αναπάντητη κλήση που έγινε 3-4 δευτερόλεπτα πριν τραβήξει (ο πειραγμένος) τα φιτίλια. Και επειδή αυτή την κλήση μπορεί να την έχεις κάνει εσύ από τη Γλυφάδα μπορεί και να ακροβολιστούν οι ΕΚΑΜίτες στις γύρω ταράτσες και θα σε συλλάβουν την ώρα που θα δοκιμάζεις γοβάκια / σώβρακο / γραβάτα / σουτιέν. Αντε μετά να τους πεις ότι έπαιρνες τηλέφωνο τον Τάκη τον πλακά αλλά είχες κάνει λάθος στον αριθμό και σου βγήκε ένας μάλλον τρελαμένος που σου ‘λεγε κάτι ακατάληπτα για το Αλί Ακμπάρ και τους 15 του γιους και μετά κόπηκε η γραμμή. Μετά να η φάτσα σου ανφας (σιγά μη φας, μωρέ αν δεν τα ξεράσεις όλα ούτε νερό και εδώ θ΄αφήσεις τα κόκκαλά σου κοπρόσκυλο) και προφίλ σε κανάλια, εφημερίδες (Espresso προεξαρχούσης που θα έχει και την αποκλειστική πληροφορία ότι είσαι κοπρολάγνος κλεφτοκοτάς). Οταν με τα πολλά βγει η άκρη και θα έχεις πάρει πρώτα ένα χρωματάκι μούρλια σε κάτι σαν Γκουάνταμο, Μακρόνησο, Μανχάιμ (από το ξύλο; από τον ήλιο; λεπτομέρειες..) θα τα ξαναπούμε... Υπερβολές ε; Βρε εκείνο το σοφό (φαντάσου πόσο σοφός ήταν που ψυλλιάστηκε πού πήγαινε η δουλειά και πήγε και πέθανε πριν γίνει ο κόσμος το εντελώς μπουρδέλο που είναι σήμερα) που έλεγε ότι ο δρόμος της υπερβολής οδηγεί στο παλάτι της σοφίας, πώς τον ελέγανε, σπάω το κεφάλι μου...

5 σχόλια:

Oneiros είπε...

Καθόλου δεν υπερβάλλεις, όπως τα λες θα γίνουν κάποια στιγμή, δεδομένων αρκετών βολικών τρομοκρατικών χτυπημάτων. Η μόνη λύση για την αποφυγή αυτού του μέλλοντος είναι και εδώ η δραστηριοποίηση όλων των πολιτών εκ των προτέρων.

Και η χρήση της κρυπτογραφίας απ' όλους, για κάθε επικοινωνία στην οποία είναι αυτό δυνατό (ναι, και για ψύλλου πήδημα). Αλλιώς, πρακτικά η κρυπτογραφία θα καταστεί παράνομη, αφού η κάθε μεμονωμένη χρήση της θα εντοπίζεται και μετά.. SWAT από τα παράθυρα.

Βασικά, χρειαζόμαστε κάτι σαν κι αυτό σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.

NickTheCreek είπε...

Ενα CDT, μία ACLU βαρβάτη, ένα EFF με ορεξάτους δικηγόρους, έχεις δίκιο. Επίσης συμφωνώ στην κρυπτογραφία, ένα (π.χ.) PGP σε χρήση ακόμη και για ψύλλου πήδημα αλλά αυτή είναι η πρώτη γραμμή άμυνας. Η δεύτερη τείνω να πιστέψω πως διαχρονικά είναι τα οδοφράγματα...

Oneiros είπε...

Κι εγώ τείνω να συμφωνήσω μαζί σου. Αν δεν καταφέρουμε να χρησιμοποιήσουμε την πληροφορική για να κάνουμε αναγέννηση, που λέει κι ο Rushkoff, θα αναγκαστούμε σε κάποια στιγμή να κάνουμε επανάσταση, απ' αυτή με τα οδοφράγματα.

..Άλλος για Gitmo;

NickTheCreek είπε...

Τι; Μπήκαν τακτικά δρομολόγια για Guantanamo; Πότε ρε γαμώτο;

Oneiros είπε...

Για την Ευρώπη, υπάρχει και το EDRI, που το είχα ξεχάσει. Μέχρι στιγμής όμως κρατούσαν χαμηλό προφίλ και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουν να μιμηθούν την επιτυχία του FFII, αν χρειαστεί.