4.5.05

Ζητείται καλός χριστιανός με φραγκέλιο

(πληροφορίες, εντός) Βρε τι γίνεται. Διαβάζω με καθυστέρηση το σχόλιο του Δημήτρη Μητρόπουλου στα χθεσινά Νέα, δεν έχω άποψη δεν μου κάνει και εντύπωση πάντως. Διαβάζω τη σημερινή Ελευθεροτυπία και, αν και στην αρχή δεν είχα καμία διάθεση, για άλλη μια φορά μου δίνεται η ευκαιρία να καμαρώσω το μακαριώτατοοοο, που εν πάση περιπτώσει κάποια στιγμή θα πρέπει να κόψουμε τις αηδίες και να τον λέμε ξερά διευθύνοντα σύμβουλο, ένεκα που ο φορέας του οποίου ηγείται δεν απέχει και πολύ από Α.Ε. Ώστε λοιπόν θεότητα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εύγε μάγκα μου, τσίφτη μου, καραμπουζουκλή μου. Δεν φταίει αυτός, φταίει που κανείς από τους πιστούς δεν του ‘χει ανοίξει ακόμη το κεφάλι, να τον αρπάξει από τα άμφια και να τον πετάξει κλωτσηδόν από το ναό...
(Πριν από μερικές ημέρες σε μια παρέα μιλούσαμε για τους μουσουλμάνους της Αθήνας, το τέμενος που θέλουν να φτιάξουν κατά Παιανία μεριά και τις αντιρρήσεις πολλών χριστιανών, που λένε πως δεν είναι δυνατό –λέει- να ‘ρχεται ο τουρίστας και από το αεροπλάνο το πρώτο πράγμα που θα βλέπει στην Αθήνα να είναι ένα τζαμί. Συγγνώμη που δεν μετακομίσαμε την Ακρόπολη στα Σπάτα, εξκιούζ μι που είναι αδύνατο να πάρουμε στην πλάτη την Αγορά και να την κοτσάρουμε δίπλα στο διάδρομο του αεροδρομίου… Στη συζήτηση ακούγονται απόψεις όπως το Ισλάμ δεν είναι ανεκτική θρησκεία, ότι στο μυαλό των Ελλήνων ισχύει η εξίσωση μουσουλμάνος=Τούρκος, τα στερεότυπα των στερεοτύπων ω στερεότυπα. Μετά και την τελευταία τοποθέτηση του μακαριωτάτου να υιοθετήσω και εγώ το στερεότυπο ότι ο χριστιανισμός δεν είναι ανεκτική θρησκεία και είμαστε κομπλέ, έτσι;)
Ευτυχώς ή δυστυχώς έχω μια Χ, Ψ, Ζ άποψη για τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα, δεν συγχέω τη θρησκεία με την εκκλησία και τα λοιπά παραμάγαζα, αλλά απορώ ώρες ώρες με την καλοσύνη των πιστών που αφήνουν κάτι τέτοιους αλήτες να τους λένε ό,τι θέλουν χωρίς καμία αιδώ και να τους αφήνουν να τους δηλητηριάζουν την ίδια τους την πίστη... Ακούς εκεί θεότητα τα ανθρώπινα δικαιώματα…

6 σχόλια:

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Να το πούμε για πολλοστή φορά ο άνθρωπος αυτός είναι εξουσία και έτσι
αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα...

Ολες οι "εξουσίες" έτσι είναι,έχουν η καθεμια το δικό τους όραμα για τον κόσμο...και προσπαθούν να σε βάλουν να ξαπλώσεις στο κρεββάτι του Προκρούστη...αλλοίμονο άν μπορούσαν να δεχτούν τον κοντό ή τον ψηλό.

Που νομίζω ότι πειραζόμαστε οι περισσότεροι...στο ότι η εκκλησία έπρεπε να τους χωράει όλους με το δικό της προσωπικό κόστος...νάναι δηλαδή μάνα μας και πατέρας μας..προσπαθεί να μάς σερβίρει μία απο τά ίδια...Όμως εκκλησία δεν είναι ο Χριστόδουλος...είναι ο καθένας που άρει τον προσωπικό του σταυρό και προχωράει...μαζί με τον Μουσουλμάνο με τον Εβραίο...όπως έκανε ο Χριστός με την Σαμαρείτιδα!!!

NickTheCreek είπε...

Μαζί σου, εκκλησία είναι πρώτα πρώτα το πόπολο, αλλά επίτρεψέ μου να εξακολουθώ να έχω την απορία γιατί κάθονται οι πιστοί και κοιτούν αυτόν τον άνθρωπο χωρίς να αντιδρούν...

Phantasmak είπε...

Συμφωνώ ότι ο τουρίστας δε γίνεται πριν καν προσγειωθεί να βλέπει από το παράθυρο ένα τεράστιο τέμενος... ή ορθόδοξο ναό ή οποιοδήποτε κτίσμα οποιασδήποτε θρησκείας και δόγματος. Το ελληνικό κράτος είναι κοσμικό και αυτή την εικόνα πρέπει να δώσουμε... ή μήπως δεν είναι; Μάλλον όχι, μιας και δεν έχει γίνει ακόμα ο χωρισμός κράτους-εκκλησίας.
Τώρα όσο για τον "Μακαριότατο" τα έχουμε πει πολλές φορές...

stavros είπε...

Αυτοί που αυθεντικά πιστεύουν στα κυρήγματά του είτε δεν γνωρίζουν αρκετά ωστε να έχουν άποψη-γνώμη, οπότε καταναλώνουν αμάσητα όσα τους σερβίρει, και οι υπόλοιποι κατά πάσα πιθανότητα βρίσκονται στα ίδια (ή και σε χειρότερα αλλά δεν θέλουν να τα πούν δημοσίως γιατί αυτούς όντως θα τους πάρουν με τις ντομάτες).

Αυτοί που είναι απέξω προφανώς δεν ασχολούνται. ;)

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Na σου πω γιατι κάθονται και τον κοιτάνε...για τον ίδιο λόγο που κοιτάνε τον κάθε πολιτικό...στην πραγματικότητα την ελευθερια δεν την θέλουμε και μάλλον δεν μπορούμε να την αντέξουμε και σχεδόν παντα προσπαθούμε κάποιον να βρούμε να του φορτώσουμε τις ευθύνες της ζωής μας ,και εκεί αρχίζει η εκμεταλλευση τους...επίσης παρα πολλοί άνθρωποι κρύβουν μέσα τους έναν μικρό Χριστόδουλο που δεν έχει μπορέσει να εκδηλωθεί.

Στην πραγματική εκκλησία το πρώτο πράγμα που θα σου ζητηθεί είναι να ελευθερώσεις τον εαυτό σου και όχι να ψάχνεις είδωλα για να λατρεύσεις(Χριστόδουλος κ.λ.π.),...σε αυτό χρησίμεψε το φραγγέλιο.

Αλλά επετρεψέ μου να σου πώ κάτι εκ πείρας δεν την θέλουμε την ελευθερία
τόσο πολύ και άς φωνάζουμε συνέχεια για αυτήν...

NickTheCreek είπε...

Χοιροβοσκέ, η εξουσία δι' αντιπροσώπων είναι εκ προοιμίου μια μορφή outsourcing μέρους της ελευθερίας, υπάρχει ουσιώδης όμως διαφορά μεταξύ πολιτικού και θρησκευτικού "εξουσιαστή" (η λέξη σε εισαγωγικά διότι αδυνατώ να αντιληφθώ πώς είναι δυνατό να υπάρχει εξουσιαστικός μηχανισμός σε μια καθαρά μη πολιτική διαδικασία). Ο πολιτικός ελέγχεται και ο λαός έχει ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να του αφαιρέσει την εξουσία, ακόμη και κάνοντας χρήση του άρθρου 120 του Συντάγματος. Ο θρησκευτικός "εξουσιαστής" φέρει υποτίθεται την όποια θεία χάρη είναι ισόβιος, μη ελεγχόμενος, αποκομμένος από το λαό καθώς δεν αναδεικνύεται απ' αυτόν και αν λογοδοτεί κάπου λογοδοτεί στους ομοίους του που ούτε αυτοί έχουν κάποια σχέση ανάδειξης από το λαό. Συμφωνώ ότι αυτός ο περιλάλητος λαός έχει απεμπολήσει πολλά από τα δικαιώματά του, αυτό όμως είναι άλλο θέμα. Αναφορικά με το Χριστόδουλο, λοιπόν, δεν έχει την ευθύνη καμίας ζωής ούτε καν του πιο φανατικού οπαδού του (όχι κατ' ανάγκη πιστού βεβαίως), διότι όπως υποψιάζομαι πως γνωρίζεις καλύτερα, δεν αναδεικνύεται από το σώμα της εκκλησίας αλλά από την ελίτ της, που με τη σειρά της έχει αποκόψει τον ομφάλιο λώρο που τη συνδέει με το εν λόγω σώμα, πάλι το λαό δηλαδή. Είναι, λοιπόν, "φυτευτός" αποτέλεσμα μιας σειράς στρεβλώσεων τις οποίες εύχομαι κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουν οι πιστοί. Δεν έχει να κάνει με την εγκατάλειψη της ελευθερίας, αλλά με στρεβλώσεις που ανέπτυξε μια ελίτ στο πέρασμα του χρόνου αλλοιώνοντας τόσο το ρόλο της εκκλησίας όσο και την ουσία εν προκειμένω του χριστιανισμού. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν τη θέλουμε την ελευθερία τόσο πολύ όπως γράφεις, συμφωνώ πάντως όσον αφορά τη χρήση του φραγγελίου. Διακρίνω γενικότερα στα σχόλια μια διάθεση παραίτησης σχετικά με τα καμώματα του Χριστόδουλου, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω, αυτά πρέπει να προσπαθήσεις να τα σκοτώσεις όσο είναι νωρίς ακόμη, η Ιστορία imho αυτό έδειξε...
[μακρινάρι αυτό το comment, συγγνώμη]