5.5.05

Φέρουσα ισχύς

(ορίστε;;;) Το δώρο φέρει πάντα κάτι από το φέροντα, συνήθως ένα από τα εξής δύο πράγματα- είτε αυτός που το προσφέρει θέλει να προσθέσει κάτι που ξέρει πως εύκολα ή κάπως πιο δύσκολα ταιριάζει στον κόσμο σου είτε ψάχνει για μια αφορμή για να τον ακούσεις. Πολλές φορές η προσφορά έχει και τα δύο χαρακτηριστικά. Πάρε για παράδειγμα ένα πουκάμισο με ύφανση και χρώματα που αν και του γούστου σου ποτέ δεν σκέφτηκες να αποκτήσεις μόνος σου. Από τη μία είναι το "είπα πως σου πάει και πως θα είσαι όμορφα σε αυτό" από την άλλη είναι και κάπως σαν "δες και αυτή την άποψη, άκου την, μην την απορρίπτεις...". Εντάξει, αυτό είναι σχετικώς εύκολο. Τις τελευταίες ώρες έχω δίπλα μου μια μινιατούρα, αντίγραφο του Hummer H2.
(Δηλωμένα μισώ αυτό το αυτοκίνητο με τα 5 μέτρα μήκος, τα 6.000 κυβικά του κινητήρα του και την αχόρταγη κατανάλωσή του, όπως μισώ όλα αυτά τα κτηνώδη, σπάταλα, εγωκεντρικά SUV και τζιποειδή με πρώτο στην κατάταξη της δικής μου hate list το κακοσχεδιασμένο όχημα, όνειδος για το όνομα της εταιρείας του, το οποίο ακούει στο όνομα Porsche Cayenne. Το H2 ακολουθεί στη δεύτερη θέση...)
Η μινιατούρα όμως είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Εχει κάτι από το φέροντα, για την ακρίβεια, τη φέρουσα και –έλα, μην ακούω αηδίες- δεν έχει να κάνει με διαστάσεις... Ξανακοιτάζω τη μινιατούρα, ανεβοκατεβαίνει στο γραφείο μου, τη ζαλίζω ανάμεσα στα δάχτυλα. Χαζεύω τη μινιόν ρέπλικα να κόβει βόλτες πάνω στο ξύλο... Μπορεί στο τέλος να είναι και ένα απλό παιχνίδι (αυτο)σαρκασμού, αλλά από την άλλη, τα πιο μεγάλα πράγματα τα είπαμε στ' αστεία, άιντε λοιπόν ξανά απ' την αρχή... Η αλήθεια είναι πως κάτι ακούω...
(Οταν πάντως πρωτοπήρα τη μινιατούρα στα χέρια μου γέλασα, απολύτως αυθόρμητα... Τόσο πολύ που δεν είπα ευχαριστώ... Λοιπόν... Ευχαριστώ...)
Τραγούδι δεν έχει, βρες ένα για τη μέρα σου και αν δεν βαριέσαι κάντο μια πάσα και από εδώ, καλή χρήση σου υπόσχομαι πως θα του κάνω. Στο μεταξύ έχει έναν ήλιο που κατά πάσα πιθανότητα θα κυνηγάει τα σύννεφα. Οπως και να το δεις, καλοκαιριάζει και λίγο φως αν φτάνει από ένα παράθυρο μάλλον φτάνει για να σου μεταφέρει την καλημέρα μου, ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: