28.4.05

Μεγάλε μου αδερφούλη...

(είμαι το νούμερο οκτώ) Σύστημα Σένγκεν, οι φίλοι το φωνάζουν SIS, κομματάκι αδερφίστικο μου φαίνεται αυτό. Καλύπτει 13 χώρες της Ε.Ε. συν τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Ως το Μάρτιο του 2003, στο SIS έχουν εισαχθεί 877.655 εγγραφές (εγγραφή και πρόσωπο υποθέτω), 386.402 ψευδώνυμα και 15 εκατ. αντικείμενα (ό,τι και αν σημαίνει αυτό). Στο σύστημα έχουν συνδεθεί πανευρωπαϊκά 125.000 τερματικά. Όλα αυτά για την ελεύθερη κίνηση των πολιτών μέσα στη ζώνη Σένγκεν και φυσικά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της διακίνησης ναρκωτικών, της πορνείας. Ναι εντάξει, μπορείς να γυρίσεις πλευρό τώρα, μόνο μην ξαναχασμουρηθείς. Το SIS, που λες, είναι μικρό για τη διευρυμένη Ευρώπη, πρέπει να συνδεθούν στο σύστημα οι 10 νέες χώρες και οι συνηθισμένοι τζόρες, Βρετανία και Ιρλανδία που είναι σήμερα εκτός. Τι κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Προκηρύσσει διαγωνισμό για το SIS II που περιλαμβάνει πολλά νέα καλούδια. Βιομετρικά στοιχεία (δακτυλικό αποτύπωμα, φωτογραφία, ίριδα) αποθηκευμένα στο σύστημα; Αμέ. Νέες κατηγορίες με υπόπτους για τρομοκρατικές ενέργειες ή για συμμετοχή σε βίαια επεισόδια (π.χ. χουλιγκάνια); Σουρ. Εμ, σκούζι (και βογγάει), κάτι λείπει. Ολοι αυτοί που μπαίνουν στον ευρω-παράδεισό μας με μια βίζα -όχι την κάρτα- πού θα τους βάλουμε; Συμπληρώνουμε το SIS II με ένα άλλο σύστημα το VIS με όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για όποιον έχει ζητήσει την έκδοση βίζας. Κάθε χρόνο στον ευρω-παράδεισο έρχονται γύρω στα 20 εκατ. άνθρωποι με βίζα, δεν είναι και λίγοι. Βιομετρικά στο VIS; Γιέπ. Για τα περαιτέρω δες εδώ, να σου πω μόνο ότι τα δύο νέα συστήματα θα μας κοστίσουν ως Ε.Ε. 37,5 εκατ. ευρώ και πρόκειται να είναι έτοιμα κατά το 2007. Hewlett-Packard, Steria, Mummert και Primesphere η ευτυχής κοινοπραξία.

4 σχόλια:

Beta Blank είπε...

... και ναι, το blog μου έχει links!!! Ευχαριστώ πάααααρα πολύ για τη βοήθεια :)

Παρεπιπτόντως, όλα αυτά που γίνονται στας Βρυξέλλας, τα παίρνει κανείς είδηση, ή απλά όλοι νομίζουν ότι είναι 'απλά βαρετά';

NickTheCreek είπε...

Με γεια τα links :)
Εχω την ίδια απορία...

Ανώνυμος είπε...

Ποια εταιρία θα είναι υπεύθυνη για την τρομοκρατία και ασφάλεια της Ε.Ε.; Η ΗP! μόλις βγήκε και η επίσημη ανακοίνωση από την ίδια εταιρεία. Καταγραφώντας / παρακολουθώντας λοιπόν τη βιομετρική μας ταυτότητα. 'Ολα αυτά συμβαίνουν μέσα στο καινούριο version της συνθήκης Σένγκεν.
Το περίεργο είναι ότι υπήρχε το ίδιο ανακοινωθέν και απο την ίδια την Ε.Ε. πριν ένα χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

Sorry τα περισσότερα τα έγραψες στο τελος και δεν πρόλαβα να τα διαβάσω. Πάντως κοίτα τα links ;-)