16.4.05

Στιφάδο

(δημιουργίες στην κουζίνα) Το κουνέλι μαριναρίστηκε σε νερό και ξύδι από χθες το βράδυ. Το δίλημμα ήταν αν θα προχωρούσα σε project στιφάδο ή αν θα έκανα κάποια μικροπαραλλαγή, επέλεξα το δεύτερο γιατί βαριόμουν να καθαρίζω κρεμμύδια, άσε που μου τελείωσαν και δεν είχα όρεξη να τρέχω σαββατιάτικο σε μανάβικα και σουπερμάρκετ. Ο άτυχος ξάδελφος του Μπαγκς μπήκε στη γάστρα. Μάραθος, πιπέρι, ελαιόλαδο, λευκό κρασί, ντοματούλα. Στο φούρνο στους 180 βαθμούς για καμία ώρα και μετά στους 150 βαθμούς για 2-3 ωρίτσες, θα δείξει. Ενδεχομένως ένα ρύζι να του πηγαίνει ή μήπως ψιλοκομμένες πατάτες στο φούρνο με μουστάρδα, σκόρδο και δεντρολίβανο; Ευτυχώς που δεν με ξέρεις, αντί όλων αυτών μπορεί να φύγω αργότερα, να γυρίσω κατά τα ξημερώματα και να καθαρίζω πατάτες στις 6.30 το πρωί. Τέλος πάντων, αν τελειώσει ο κούνελος τη φουρνοθεραπεία (και τον δοκιμάσω) θα σου πω εντυπώσεις με update.
[τα ανωτέρω έγιναν post αργά το απόγευμα, γυρίζω το ρολόι ένεκα επικαιρότητας]
|update| 08:02 μ.μ. Το κρασί έκανε εξαίσια παρέα με τους ελαχιστότατους φρεσκοτριμμένους κόκκους πιπεριού και τα δύο μαζί αποδείχθηκαν πολύ καλή συναναστροφή για το κουνέλι, το οποίο δοκίμασα στα πεταχτά, ένεκα ο πειρασμός για βόλτα βλέπεις... Τώρα, αν γυρίσω θα σου πω να 'ρθεις να φάμε μαζί, αν βέβαια κάνεις κέφι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: