7.4.05

Της αγάπης αίματα..

(πάλι παγανιά βγήκε) Είχαμε ένα ραδιόφωνο με λυχνίες, σήμερα πρέπει να είναι πια 40 χρονών. Ηταν στην κουζίνα στο σπίτι που μέναμε στο Μόναχο, από το παράθυρο είχες θέα στο σε γενικές γραμμές ήσυχο δρόμο και στην απέναντι μονοκατοικία με τα δέντρα και τη μικρή της αυλή. Από αυτό το ραδιόφωνο άκουσα πρώτη φορά τη φωνή του να τραγουδάει τη "Μεγαλύτερη μπόρα Οταν σημάνει η ώρα" (thx Πιτσιρίκο, στίχοι/μουσική του Ακη Πάνου αν δεν κάνω τραγικό λάθος). Ολα αυτά λίγο πριν τα μισά της δεκαετίας του '70... Πριν από λίγο διάβασα πως πήγε να συναντήσει τους ποιητές που τραγούδησε. Πολλοί δεν συγχώρεσαν τη στάση του στην περίοδο της χούντας, σίγουρα πάντως ήταν μια μεγάλη φωνή... Βιογραφία του εδώ.

3 σχόλια:

πιτσιρίκος είπε...

Η αγαπημένη μου φωνή. Έκανε λάθη αλλά ποιος δεν έχει κάνει; Το τραγούδι που αναφέρεις δεν λέγεται "Μεγαλύτερη μπόρα" αλλά "Όταν σημάνει η ώρα".(Να και οι στίχοι επειδή το αγαπάω.)

Ξέρω πως θα φύγεις μακριά μου
Μέσα από την αγκαλιά μου
Θα πετάξεις σαν πουλί
Ξέρω πως θα κλάψουμε κι οι δυο
Στο πικρότερο αντίο
Στο πικρότερο φιλί

Κι όταν σημάνει η ώρα
Τότε καρδιά μου χρυσή
Τη μεγαλύτερη μπόρα
Θα την περάσεις εσύ

Στάλα δεν με ρώτησες μια στάλα
Αν χωράν μαζί με τ' άλλα
Τα φαρμάκια τούτα δω
Πίσω ποτέ θα γυρίσεις πίσω
Πόσες νύχτες θα μετρήσω
Ώσπου να σε ξαναδώ

πιτσιρίκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

best regards, nice info
mazda millenia http://mazda-auto-part-1884.blogspot.com/ 18t 2002 a4 audi Mac icons mazda cancer research Lamborghini yearbook United funeral dirctors benefit life insurance company divorce pension http://state-farm-renters-insurance.iwarp.com/Free-state-farm-insurance-rate.html Quality mazda Footman james insurance Cost home refinancing idaho refinance mortgage rate calculator Vw gti year models Sony amplifier car reciever phones caraudiohome co Ball dvd exercise pilates Mazda rx3 coupe