28.2.05

Ενώ εσύ κοιμόσουν...

Υποτίθεται πως σε τούτο τον τόπο ένας νόμος ισχύει από τη στιγμή που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ για τους φίλους), εκτός και αν κάποια διάταξή του ορίζεται κάτι διαφορετικό. Υποτίθεται πως οι νόμοι ισχύουν για όλους. Διαβάζω ότι ο υπουργός Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο που ορίζει το προφανές, ότι στις λεωφορειολωρίδες δεν θα κινούνται υπουργικά αυτοκίνητα, αυτοκίνητα του δημοσίου και των ΔΕΚΟ κ.ο.κ. Να στο κάνω πιο λιανά, για τους κοινούς θνητούς ο νόμος για τις λεωφορειολωρίδες ισχύει απ' όταν δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ή –το συνηθέστερο- από τη στιγμή που θα δεις το δρόμο ζωγραφισμένο και τις σχετικές πινακίδες στη θέση τους. Για το Δημόσιο ο νόμος ισχύει (εκτός και αν ο Παυλόπουλος έκανε γκάφα πράγμα που δεν το νομίζω, δηλαδή τέτοια γκάφα θεωρώ αδύνατο να κάνει οποιοσδήποτε) από τη στιγμή που θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος. Μην μου πεις τώρα "καλώς ήρθες στην Ελλάδα" και "καλά ξυπνητούρια" είναι ακριβώς αυτός ο ραγιαδισμός που μου τη δίνει στα νεύρα. Είναι ο ίδιος ραγιαδισμός του να βλέπεις το μπατσικό να περνάει με κόκκινο χωρίς αναμμένο με φάρο ή τον οδηγό του ασθενοφόρου να βάζει μπροστά σειρήνα και φάρο για να περάσει ένα φανάρι και μετά να τα σβήνει όλα και για όλα αυτά να μη λέει κανείς κουβέντα. Εντάξει, πιο λιτά το είπε ο Αριστοτέλης με εκείνο το "εξ όνυχος το λέοντα" και αν το χωνέψεις αυτό το τσιτάτο θα καταλάβεις γιατί όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν με το Χρηματιστήριο, τις υποκλοπές, τα "φακελάκια", τις λαδωμένες πολεοδομίες, το ασφαλιστικό, την Εκκλησία και δεν ξέρω και 'γω τι άλλο είναι κομμάτι ενός συστήματος που έτσι έμαθε να λειτουργεί και έτσι θα λειτουργεί. Μέχρι να δεις τροχονόμο να κόβει κλήση σε περιπολικό τα πράγματα έτσι θα είναι... Στο μεταξύ, έχετε πάρει χαμπάρι τι έχει συμβεί όλο αυτό τον καιρό που σχεδόν άπαντες ασχολούνται με αυτό το απίστευτο μαδομούσι; Χοντρικά και η λίστα θα συμπληρώνεται με τον καιρό:
  • Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος για το βασικό μέτοχο, τρεις υπουργοί πήγαν από τ' αυτί και στο δάσκαλο, συγγνώμη, στις Βρυξέλες, ετοιμάζεται τσεκούρι στις χρηματοδοτήσεις έργων
  • Το ασφαλιστικό έχει τα χάλια του, κάθε Δευτέρα οι μισές τράπεζες είναι κλειστές, στις ΔΕΚΟ ετοιμάζεται να γίνει του ασφαλιστικού και της εθελουσίας το κάγκελο...
  • Περισσότερες από 400 τροφές στη Βρετανία εντοπίζονται να περιέχουν το καρκινογόνο συστατικό Sudan 1, ορισμένες απ' αυτές κυκλοφορούν στην Ελλάδα, ελάχιστοι ασχολούνται, ρουθούνι δεν ανοίγει.
  • Πετρέλαιο κάπου στα 50+ δολάρια και βλέπουμε
  • Η οικονομία τα χάλια της το Χρηματιστήριο ποιος το πουσάρει ορέ αδέρφια;
  • Κανένα νέο ρε παιδιά από εκείνους τους ταλαίπωρους στη ΝΑ Ασία;
  • Το αντάρτικο/εμφύλιος στο Ιράκ συνεχίζεται
  • Ο Λίβανος σε αναβρασμό, Συρία και Ιράκ πάνε για κοινό μέτωπο εναντίον των ΗΠΑ (δεν το λένε, το υπονοούν και αυτό ίσως είναι πιο επικίνδυνο).
  • Πίσω στα καθ' ημάς η Εφορία ετοιμάζεται να δαγκώσει ό,τι κινείται και δεν φοράει ράσα...
  • Ξέχασα τίποτα; Πολλά μάλλον, μια ιδέα την πήρατε...

    Δεν υπάρχουν σχόλια: